Skip to main content
Jack Ramage
6 November 2023, 09:00

Tomorrowland tekent 66-jarig contract met huidige site in Boom's De Schorre Park

Tomorrowland blijft tot 2090 op de huidige locatie plaatsvinden

Tomorrowland

Tomorrowland heeft een contract van 66 jaar getekend om op zijn huidige site in het De Schorrepark in Boom te blijven.

Het festival, dat dit jaar 400.000 bezoekers trok – en werd uitgeroepen tot het nummer 1 festival ter wereld in DJ Mags' Top 100 Festivals poll 2023 – vindt sinds 2005 plaats in het De Schorrepark, aan de rand van Antwerpen, België. 

Volgens een recent ondertekend contract is bevestigd dat Tomorrowland tot 2090 op zijn huidige locatie zal blijven. Deze langjarige overeenkomst moet het festival de rechtszekerheid bieden die het nodig heeft om forse investeringen te doen in De Schorre, die de komende jaren hun vruchten zullen afwerpen. 

Sinds 2005 heeft Tomorrowland blijvende verbeteringen doorgevoerd aan De Schorre. Deze investeringen omvatten projecten zoals de Stairway to Unity, One World Bridge, Spark-sculpturen en upgrades van het podium die vóór 2023 zijn geïntroduceerd. 

Het festival heeft ook verbeteringen aangebracht die betrekking hebben op essentiële infrastructuur zoals bekabeling, watersystemen en rolstoeltoegankelijke paden.

In een persbericht waarin het nieuws werd bevestigd, voegden partners van het festival eraan toe: "De succesvolle samenwerking van de afgelopen twintig jaar zal worden voortgezet. De partners zetten zich in voor duurzaam watergebruik en het planten van inheems groen op het terrein... Er werden wegen en pleinen aangelegd en er werd een uitgebreid elektriciteits-, data- en glasvezelnetwerk aangelegd." 

Vorige week kondigde Tomorrowland Winter de eerste acts aan op de line-up van 2024, die volgend voorjaar plaatsvindt. Namen van de affiche tot nu toe zijn onder meer Afrojack, Amber Broos, Andromedik, Armin van Buuren, B Jones, Lost Frequencies, MATTN, Netsky, Steve Aoki en meer.

Eerder deze maand deelde Tomorrowland ook een selectie van opgenomen sets van de recente Braziliaanse editie op YouTube. Je kunt de volledige selectie van livesets hier bekijken

Het festival bracht eerder deze maand ook een nieuwe documentaire uit, We Are Tomorrow, in samenwerking met Amazon Music. De 30 minuten durende film, geregisseerd door Wim Bonte, verkent de muziek en de wereldwijde gemeenschap van het festival – je kunt hem hier bekijken

Het festival Belgium 2024 van Tomorrowland vindt komende zomer plaats in twee weekends in Het Schorrepark in Boom, van 19 tot 28 juli 2024. U kunt hier meer te weten komen over het evenement en tickets bemachtigen.