Skip to main content
Sarah Ottow
24 February 2024, 16:00

Sonus kondigt weergaloze eerste golf artiesten aan voor terugkeer naar het eiland Pag in 2024

18-22 augustus 2024, op Zrce Beach, Kroatië

Sonus Kroatie

Sonus is het meest authentieke underground house- en technofestival van Kroatië en biedt een escapistische mix van avontuurlijke reizen en muziek voor de ultieme vakantie-ervaring. Onlangs heeft Sonus de data en line-up aangekondigd voor de terugkeer naar zijn idyllische thuis Zrce Beach van 18-22 augustus voor het 11e jaar. 

Sonus curation biedt opnieuw een toonaangevende mix van nieuwe schoolsterren, gevestigde pioniers en vlagdragend lokaal talent, die allemaal hun best doen op podia aan het strand met de geluidssystemen van wereldklasse waar het evenement bekend om staat.

Alle informatie en tickets zijn nu verkrijgbaar via.

Sonus was een van de eerste internationale evenementen die in Kroatië aankwam en is sindsdien in de voorhoede van de Adriatische beweging gebleven dankzij zijn ethos "in muziek en natuur vertrouwen we". Het evenement trekt een breed publiek van muziekliefhebbers, reizigers en professionele feestgangers en verbindt de internationale gemeenschap met die van de gastregio. Het is een evenement geproduceerd door ravers, voor ravers, waarbij elk detail op spectaculaire wijze is verzorgd - van productie en curatie tot geluid en beeld. Het resultaat is een utopische bestemming waar dansvloerliefhebbers van zonsondergang tot zonsopgang dansen in het zand of met de sterren erboven, in prachtige openluchtlocaties in een prachtige en niet-commerciële omgeving.

Het strand van Zrce op het eiland Pag mondt uit in de Adriatische Zee en biedt een prachtig uitzicht over het glinsterende water, met elke dag adembenemende zonsopgangen en zonsondergangen, wat een extra gevoel van drama toevoegt aan elk feest. Eén ticket geeft toegang tot alle drie de clubs voor vijf dagen en vijf nachten, plus meer dan 15 feesten, wat betekent dat het dansen nooit stopt. Er zijn ook extra passen beschikbaar voor bootfeesten en een speciaal pre-festival openingsevenement met Alignment, BIIA en Shlømo op 17 augustus.

De editie van dit jaar heeft de grootste en beste line-up tot nu toe met een mix van gloednieuwe namen en terugkerende Sonus-favorieten. Op het technofront zijn dat onder meer Drumcode-baas en wereldwijde technotitaan Adam Beyer, het gerespecteerde Berghain-duo Ben Klock b2b Marcel Dettmann en harde geluiden van Dax J. 

De melodieuze techno van de Italiaanse ster Deborah De Luca zal zeker in de ban raken, naast zinderende beats van Héctor Oaks en I Hate Models, en meesterlijke Napolitaanse loops van Marco Carola van Music On. Er zullen smaakmakende geluiden zijn van de doorgebroken Spaanse DJ Indira Paganotto, geestverruimende minimal van culthelden Seth Troxler, Ricardo Villalobos en Richie Hawtin, plus nog veel meer van onder meer Robert Hood uit Detroit en DJ Holographic. 

Verwacht kleurrijke curveballs van Cocoon-leider Sven Väth, hardcore techno- en acid-liefhebber Reinier Zonneveld live, en verbluffende synth-heavy soundscapes van de gerespecteerde Stephan Bodzin live.

House en al zijn varianten zijn even goed vertegenwoordigd met Ibiza-favoriet Joseph Capriati, zware low-ends van Desolat-oprichter Loco Dice en dub-, tech- en garagemixen van FUSE-man Enzo Siragusa. Fans kunnen Britse klanken verwachten van feeststarter Archie Hamilton, prog van de innovatieve Oekraïense Miss Monique, en house, breaks en minimal van het Nederlandse wonderkind Chris Stussy, naast tal van ander talent.

Afgezien van de muziek, biedt de omgeving een schat aan activiteiten voor iedereen, van adrenalinejunkies tot liefhebbers van ontspanning, met watersporten, kajakken, rotsvoering, quadverhuur, bungeejumpen, wind- en kitesurfen en nog veel meer, waaronder de nabijgelegen stad Novalja. Het is een historische plek met een prachtige haven, tal van restaurants en een rijke lokale cultuur om te verkennen, en dat allemaal op slechts 10 minuten van het festival. Het biedt ook een breed scala aan accommodaties voor alle budgetten, en ze kunnen hier bij een officiële partner worden geboekt.