Skip to main content
Sarah Ottow
25 February 2024, 10:00

Het Parijse technotalent AIROD is de volgende op Charlotte de Witte's onstuitbare KNTXT-label

Met vier zinderende en innovatieve nieuwe tracks

AIROD

AIROD staat bekend om zijn gespierde en explosieve kijk op techno. De Franse dj-producer onderscheidt zich als een van de weinigen die de internationale technoscene naar nieuwe hoogten tilt. Hij begon zijn carrière in Parijs, waar hij jarenlang nooit ophield te laten zien dat hij in staat was om menigten te ontketenen, en hij heeft zijn eigen label Elixyr gebouwd met diezelfde kwaliteit. Hij gaat opnieuw verder met zijn eigen krachtige techno met deze prachtige nieuwe EP. 

'Blackout' opent met turbo-geladen drums en verwrongen, laserachtige synths die over de dansvloer schieten. Een vrouwelijke stem voegt wat menselijke ziel toe aan deze meest monsterlijke snit. 'It's Just A Dream' combineert urgente, snelle drumfunk met meer flitsende synthloops die licht toevoegen aan de duisternis van de grooves. 'Wind Breaker' heeft een beklijvende lead die ver boven de drums zweeft terwijl subtiele trance-energie de mix voedt en gereflecteerde zang de boel futuristisch houdt. 'Balaclava' is de hardste snit van het stel met knallende, staalharde drums gedetailleerd met meer spookachtige vocale verschijningen.

"Ik wilde de herinneringen met jullie delen die ik heb verzameld van elk continent dat ik de afgelopen maanden heb ontdekt", legt AIROD uit. "Deze EP neemt je mee op een melodieuze maar ultra-punchy reis en transcribeert al mijn reizen en gevoelens van de afgelopen tijd. Elk nummer geeft een andere smaak aan de luisterervaring, een pad tussen keiharde knallers, zware melodieën en ademloze energie. In elk deuntje zit een verrassende wending verborgen waarvan ik hoop dat die je niet onverschillig zal laten. Net als de hoes van de EP, die de sensatie van voor en na het luisteren belichaamt."

Charlotte de Witte over AIROD's Blackout EP: "Ik volg AIROD al een tijdje op zijn muzikale pad. Ik was erg blij om meer met hem in contact te komen en aan dit absolute meesterwerk van een EP te gaan werken."