Skip to main content
DJ Mag
28 June 2024, 12:53

Tomorrowland uitgeroepen tot 's werelds nummer 1 festival 2024

Het Belgische festival staat in 2024 voor de vierde keer bovenaan in de Top 100 Festivals-poll van DJ Mag

Tomorrowland

Tomorrowland is uitgeroepen tot het 's werelds nummer 1 festival in de DJ Mag Top 100 Festivals poll 2024.

De poll – die op 1 mei begon en op 12 juni sloot – had dit jaar een record aantal stemmen. Het Belgische festival kwam voor de vierde keer en voor het derde jaar op rij als beste uit de bus kwam.

Nadat Tomorrowland in 2019 bovenaan de allereerste Top 100 Festivals van DJ Mag stond, toen er werd gestemd door top-dj's, keerde Tomorrowland in 2022 terug naar de nummer 1-positie na de wijziging naar openbare stemming voor de eerste keer. Vorig jaar, in 2023, behaalde het festival de triple, met een gloednieuw podium en de terugkeer van het One World Radio-station.

Nu, in 2024, heeft het Belgische megafestival opnieuw zijn kroon behouden: een bewijs van de voortdurende inzet om de grenzen van productie, verbeelding en programmering te verleggen. Tomorrowland omvat niet slechts één, maar twee drukke weekenden in juli, en brengt de grootste namen uit de elektronische muziek samen, naast baanbrekend podiumontwerp en verrassende concepten.

Tijdens het evenement met het thema Adscendo van vorig jaar vierden ruim 400.000 feestgangers liefde, muziek en eenheid op 16 podia, en dansten ze op de klanken van meer dan 750 elektronische muziekartiesten. Tomorrowland 2024 belooft even spectaculair te worden, met meer dan 800 artiesten – waaronder headliners Armin van Buuren, Amelie Lens, David Guetta, Swedish House Mafia en Dimitri Vegas & Like Mike. Bekijk hier de volledige line-up voor het 20-jarig jubileum.

“Tomorrowland is een passie, een passie van meer dan 200 mensen die elke dag werken om de magie te creëren”, vertelde Debby Wilmsen, hoofd persrelaties en interne communicatie van Tomorrowland, toen ze hoorde dat het festival bovenaan de peiling stond. “Dit jaar vieren we LIFE, het thema is een prequel van de Spirit of Life uit 2016." Op het Belgische festival wordt een gloednieuwe Main Stage geïntroduceerd maar ook andere thema’s worden herbeleefd en hun verhalen worden verteld.

“Elk jaar proberen we een breed scala aan nieuwe talenten, internationale top-dj's, lokale artiesten, nieuwe podiumhosts en bijzondere optredens en back to backs aan te bieden. We proberen alle stijlen en substijlen in de elektronische muziek te vertegenwoordigen.”

Tomorrowland versterkt ook zijn engagement door de toekomst van elektronische muziek onder de aandacht te brengen, in samenwerking met de Tomorrowland Academy. Verdeeld over de twee festivalweekends krijgen zeven jonge talenten – van 9 tot 17 jaar oud – de kans om op verschillende podia op Tomorrowland 2024 op te treden. “Tomorrowland Academy, die het hele jaar door ook bootcamps voor kinderen en volwassenen organiseert, wil talenten uit alle hoeken van de wereld inspireren en stimuleren om muziek te produceren, uit te brengen, te creëren en uit te voeren”, aldus Wilmsen.

Hier vind je de volledige lijst met evenementen die zijn verkozen tot de Top 100 Festivals van dit jaar.

Deze Nederlandse festivals haalden de Top 100:

12. AMF
14. Defqon.1
19. Awakenings
25. Dekmantel Festival
29. Mysteryland
30. DGTL
47. Loveland Festival
68. A State of Trance Festival