Skip to main content
Brian Coney
21 June 2024, 11:55

Tomorrowland nodigt jonge DJ's tussen 9 en 17 jaar uit om te draaien

Dankzij de samenwerking met de Tomorrowland Academy zullen jonge artiesten hun skills op verschillende stages laten horen

Tomorrowland

Tomorrowland viert zijn 20-jarig jubileum en geeft daarom jonge DJ's de kans op te treden op het Belgische festival.

Het iconische festival keert volgende maand terug naar Boom in België gedurende twee weekenden: 19 juli - 21 juli en 26 juli - 28 juli. In samenwerking met de Tomorrowland Academy zullen zeven jonge DJ's, in de leeftijd van 9 tot 17 jaar, tijdens beide edities het podium betreden op meerdere stages, waaronder Atmosphere, Rise, House of Fortune en The Rose Garden.

De Tomorrowland Academy, bekend van haar DJ- en producerprogramma's in Antwerpen en Hasselt, wil jonge talenten wereldwijd inspireren en empoweren. Dit jaar krijgen jonge artiesten de kans om hun vaardigheden te demonstreren buiten de Rise stage, die in 2023 het enige platform was voor jonge DJ's. Vorig jaar opende DJ Daan de Rise stage, samen met zijn idool Dimitri Vegas voor een set.

Een van de jonge DJ's die eerder dit jaar voor Tomorrowland is geselecteerd, is Archie, een 9-jarige DJ uit Groot-Brittannië die house, garage en drum 'n' bass speelt. Ook Dolores uit België is geselecteerd, hij draait EDM en meer.

In de aanloop naar het festival organiseert de Tomorrowland Academy van 8 tot 12 juli een Start to DJ-Kids Camp, waarbij professioneel mentorschap wordt gegeven aan aspirant-DJ's van 8 tot 16 jaar. Het kamp werkt toe naar optredens op Tomorrowland's Neighbourhood Party op 24 juli.

Tijdens de 20e jubileumeditie van Tomorrowland zullen meer dan 800 artiesten optreden op 16 podia, waaronder Armin van Buuren, Amelie Lens, Bonobo B2B Dixon, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Four Tet, Swedish House Mafia en meer.

Het evenement viert dit jaar haar 20e verjaardag en het thema, een prequel op 'Elixir of Life' uit 2016, is 'LIFE'. Het ‘LIFE’-concept neemt bezoekers mee “terug naar een levendig tijdperk in Silvyra, een wereld van weelderige natuur, waar de samenstand van de twee manen staat te gebeuren”, aldus de organisatoren.

Het festival zal voor de editie van 2024 ook verschillende groene initiatieven introduceren, waaronder een Europese nachtslaaptrein – omgedoopt tot de ‘Trein van Amicorum’ – die festivalgangers uit Praag en Berlijn naar België zal brengen.

Lezers van DJ Mag verkozen Tomorrowland tot het nummer 1 festival ter wereld in de jaarlijkse poll van 2023.