Skip to main content
DJ Mag
23 April 2024, 08:05

Hï Ibiza verkozen tot 's werelds nummer 1 club, terwijl DJ Mag de resultaten van de Top 100 Clubs bekendmaakt

Hï Ibiza is voor het derde jaar op rij gekroond tot nummer 1

Top 100 Clubs

Hï Ibiza is voor het derde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot de nummer 1 club ter wereld in de Top 100 Clubs-poll van DJ Mag. Top 100 Clubs, de wereldwijd gerespecteerde barometer voor elektronische muziekclubs over de hele wereld, wordt bepaald door een enquête onder de wereldwijde lezers van DJ Mag – die in recordaantallen hebben gestemd uit bijna elk land ter wereld.

De Ibiza-club, die in 2017 voor het eerst zijn deuren opende aan de iconische strip van Playa d'en Bossa, is een van 's werelds technologisch meest geavanceerde dansmuziekbestemmingen en beschikt over een duizelingwekkende selectie van topresidenties van artiesten als Black Coffee, David Guetta , Eric Prydz, FISHER en The Martinez Brothers, en merken als Afterlife en Glitterbox. De locatie wint de prijs als 's werelds nummer 1 club in de week van het openingsfeest van 2024 - op zaterdag 27 april - met sets van Honey Dijon, TSHA, Adam Beyer, Jamie Jones, Carlita, Loco Dice en nog veel meer.

Over de overwinning zei Yann Pissenem, oprichter, CEO en eigenaar van Ushuaïa Entertainment, Ushuaïa en Hï Ibiza: “We zijn zeer vereerd om opnieuw door de lezers van DJ Mag te worden uitgeroepen tot 's werelds nummer 1 club. Dit is een echt bewijs van de steun van onze ongelooflijke gemeenschap, en deze onderscheiding is net zo goed van jou als van ons. Dit is het derde achtereenvolgende jaar dat uw energie en enthousiasme ons hebben gemotiveerd om nog harder te werken dan ooit tevoren, en elke uitgebrachte stem is het resultaat van de sterke band die we samen hebben gesmeed. Bedankt aan alle geweldige artiesten die we met trots onze familie mogen noemen, het hele team van The Night League en Hï Ibiza, mijn broer Romain en het team van High Scream, onze partners en iedereen die ons blijft steunen. Terwijl we deze buitengewone mijlpaal vieren, blijven we ons sterk inzetten om de lat hoger te leggen, ongeëvenaarde ervaringen te bieden en de toekomst van de clubcultuur opnieuw te definiëren. We kunnen niet wachten om jullie allemaal deze zomer weer te verwelkomen!”

Elke poging om de aanhoudende populariteit van Hï Ibiza onder de honderdduizenden kiezers in de Top 100 Clubs-enquête van DJ Mag te definiëren zou waarschijnlijk moeten beginnen met praten over de lay-out ervan. Het Theater is een hoofdruimte geïnspireerd op Italiaanse amfitheaters, met een VIP-terras rondom de dansvloer. Een enorm LED-scherm zorgt voor een volledig meeslepende ervaring terwijl het sonische drama uit de krachtige L-Acoustics-installatie knalt, en lasers, confettikanonnen en CO2-jets de impact vergroten van elke druppel, defect en rollende trommel die deze luidsprekers uitzenden.

De Club Room daarentegen is recht op de hoofden gericht: een donkerdere, kleinere enclave met een lager plafond, waar de DJ-booth op ooghoogte staat en er veel minder afleiding is. Een zaal binnen de zaal, waar de muziek stevig centraal staat.

Voor sommigen is Wild Corner echter het verborgen hoogtepunt van Hï Ibiza, een uniseks badkamer met een DJ-booth en een plafond verlicht in levendige kleuren. Het is serieus en toch leuk, of misschien moet dat gewoon serieus leuk zijn.

Buiten bieden de Magic Garden en Secret Garden ontspanning in de chaos, plekken om achterover te leunen, te ontspannen en bij te praten met vrienden, weg van de waanzin. Etherische installaties en luxueuze tipi's zetten de toon voor deze chillout-oases.

Elk van deze gebieden maakt op zichzelf al een enorme indruk, maar het is waarschijnlijk de manier waarop elk element van het complex kan worden afgestemd op elk evenement dat zoveel terugkerende bezoekers garandeert. Wat de avond ook is, wie er ook speelt, de zaken zullen er anders uitzien dan 24 uur eerder.

Als we de rest van de Top 100 Clubs-enquête van dit jaar doornemen, is de mondiale betekenis van clubs nog nooit zo duidelijk geweest. Er is een recordaantal stemmen binnengekomen uit 229 gebieden, waarbij ravers tot aan Vanuatu, Guadeloupe, Bhutan en Groenland hun zegje doen en hun favoriete clubs steunen.

Bijna 40 landen leveren dit jaar locaties, waardoor het misschien wel de meest internationale lijst tot nu toe is. De top vijf landen – de VS, Spanje, Groot-Brittannië, Brazilië en Kroatië – houden stand, maar behalve Spanje hebben ze allemaal minder hitlijsten dan vorig jaar. De gaten worden opgevuld door een reeks nieuwe inzendingen – 16 in totaal. Dat is het hoogste aantal sinds de lijst van 2020, die werd vrijgegeven net toen de wereld in lockdown ging vanwege COVID-19, een duidelijke indicator van het herstel van de elektronische muziekscene na de pandemie. Samen met enkele van deze nieuwe deelnemers voegen nieuwe landen zich toe (of voegen zich opnieuw bij) de ranglijst: Ierland (Index), Maleisië (Pitt Club KL), Slowakije (Ministerie van Plezier) en Azerbeidzjan (FOMO) komen dit jaar allemaal aan bod, waarbij laatstgenoemde officieel ons een transcontinentale club.

Naast het feit dat Europa de nummer 1 club ter wereld is, blijft Europa in het algemeen het continent met de meeste hitlijsten. De regio ziet ook nieuwe aanmeldingen uit Groot-Brittannië, Frankrijk en Spanje. Italië levert ook twee nieuwe clubs – één gelegen op het mediterrane eiland Sardinië (Phi Beach) – waardoor het land naast Duitsland op de gedeelde derde plaats op de Europese ranglijst staat.

Noord-Amerika staat in totaal twee clubs achter, maar ziet een nieuwe intrede uit Canada (REBEL). En Azië claimt de resterende nieuwe inzendingen – twee uit Vietnam en één uit elk van Singapore, Thailand, Indonesië en Japan – waardoor het op de tweede plaats komt op de continentale ranglijst. De extra deelname van Japan duwt het land naar de top van het Aziatische klassement, terwijl de nieuwkomer van Indonesië – het luxueuze Savaya op Bali – een ongelooflijke prestatie neerzet door meteen op nummer 9 te springen, de prijs voor de hoogste nieuwe inzending te verdienen en het tot de hoogst gerangschikte locatie van Azië te maken .

Zuid-Amerika staat één club achter, maar ziet elders winst, waarbij het Surreal Park in Brazilië – meer een permanent festival dan een club, met een capaciteit van 20.000 – maar liefst 48 plaatsen is gestegen om de prijs voor de hoogste klimmer op nummer 23 te claimen. zijn Camboriú-buurman en voormalig opiniepeilingwinnaar Green Valley voor de nationale toppositie? Alleen de tijd zal het leren, hoewel Green Valley er dit jaar nog steeds sterk uitziet op de tweede plaats.

Afrika houdt stand met dezelfde twee inzendingen als vorig jaar – Kenia’s MUZE en Zuid-Afrika’s And Club – terwijl Home The Venue in Australië de enige plaatsing blijft voor de regio Oceanië.

Vijftien van de twintig beste clubs, en zeven van de top tien, stijgen dit jaar, velen met slechts één of twee plaatsen. Er zijn echter ook enkele grote verschuivingen, zoals het Londense textiel dat 10 plaatsen springt om een plek in de top 10 terug te winnen, en Ministry Of Sound dat 12 keer klimt om weer bij de top 20 te komen. Samen met The Warehouse Project in Depot Mayfield (de nieuwe hoogste van Groot-Brittannië) ranking locatie) en Studio 338, zorgen zij ervoor dat meer dan de helft van alle Britse clubs in de top 20 staat. Het valt nog te bezien of de nieuwe onderneming van het team achter Printworks, Drumsheds, die dit jaar op nummer 67 in de poll komt, zal hetzelfde succes boeken als zijn voorganger.

Groot-Brittannië claimt ook een van de slechts twee herkansingen dit jaar, nu de Londense KOKO – een locatie vol geschiedenis – voor het eerst sinds 2008 terugkeert naar de stembus. De andere herkansing is de club uit LA, Sound, die afwezig was voor een jaar na hun debuut in 2022. Het is een positieve ontwikkeling voor de VS in een jaar waarin er in totaal drie clubs minder zijn binnengekomen – hoewel 60% van de overgebleven clubs een plaats is gestegen.

En hoe zit het met de Europese bolwerken van zomerclubs? Ibiza blijft grotendeels ongewijzigd, met behoud van de eerder genoemde nummer 1 via Hï Ibiza, en met ongeveer gelijke ups en downs onder de overige zes nieuwkomers, met goed nieuws voor Pacha als het terugkeert naar de top 20. Kroatië heeft ondertussen een nieuwe leider in Noa Beach Club, dat 16 plaatsen stijgt naar nummer 12; Over het geheel genomen gaat het echter achteruit met het verlies van Kalypso van de hitlijst, en de overige vier clubs zijn allemaal op hun plaats gedaald.

Een jaar van diversificatie en expansie voor onze mondiale clubscene dus, wat alleen maar goed kan zijn. Moge het nog lang doorgaan.
Bekijk de volledige Top 100 Clubs-resultaten op djmag.com/top100clubs