Skip to main content
Amy Fielding
21 November 2023, 11:00

The Martinez Brothers zijn de hoogste stijgers in DJ Mag's Top 100 DJ's 2023

De resultaten van de Top 100 DJ's poll van dit jaar werden op 15 november bekendgemaakt

The Martinez Brothers
Credit: Federico Hurth

The Martinez Brothers zijn de hoogste stijgers in DJ Mag's Top 100 DJ's 2023.

2023 was een jaar van nivellering voor de Bronx-broers Stevie en Chris Martinez. Het duo kwam in 2022 als gloednieuwe toevoeging op nummer 100 in de Top 100 DJ's-poll en is de hoogste stijger in de poll van dit jaar - een sprong van maar liefst 40 plaatsen omhoog om zich op nummer 60 te vestigen. TMB is al meer dan tien jaar stevig aanwezig in de housescene van Ibiza en in de winter sloot TMB een van hun grootste seizoenen op het eiland tot nu toe af, met een tweede residentie in de nummer 1 club ter wereld, Hï Ibiza. De Bros namen van juni tot oktober elke dinsdag het theater over met vakkundig samengestelde line-ups en verwelkomden gasten als Eliza Rose, Shanti Celeste, Jamie Jones, Honey Dijon, Marco Carola, DJ Minx en Apollonia.

Het duo is ook een vaste waarde in het wereldwijde festivalcircuit, met optredens op het Kappa FuturFestival in Turijn, DGTL Amsterdam, Time Warp en Sonus, en in clubs van de legendarische Robert Johnson tot Miami's Club Space. Het zou niet verwonderlijk zijn als het paar geen tijd had gevonden om de studio in te gaan, maar ze zijn er toch in geslaagd om twee nieuwe nummers en een nieuwe videoclip uit te brengen. In augustus werkten ze samen met zangeres van het moment, Eliza Rose, voor de stevige zomerversie 'Pleasure Peak', en deelden ze ook muziek met de Canadese rapper Tommy Genesis. De schijnwerpers zijn terug op hun track met Tokischa, 'KILO' - die dit jaar Best Track in DJ Mag's Best of North America-awards in de wacht sleepte - in de vorm van een nieuwe remix-compilatie met Solid Grooves-verwanten Beltran, LSDXOXO en Nick León. Het is ook een druk jaar geweest voor The Bros' Cuttin' Headz, met releases van artiesten als Fleur Shore, Jean Pierre en Mason Maynard.

De prijzen werden bekendgemaakt tijdens een uitzending, georganiseerd door BBC Radio One's Arielle Free van The Standard, Ibiza. De show bevatte een iconisch optreden van David Guetta vanaf een klif op Ibiza, naast sets van vier toonaangevende dj's van unieke locaties die zich uitstrekten over vijf continenten.

De prijsuitreiking en volledige sets zijn nu te bekijken op het YouTube-kanaal van DJ Mag. Chinese kijkers kunnen ook genieten van de show op NetEase Cloud Music, de exclusieve Top 100 DJ's resultaten partner voor de Chinese markt.

Er werden 1,3 miljoen stemmen geteld uit 237 landen in de Top 100 DJ's poll van dit jaar. Je kunt de volledige Top 100 DJ's-lijst hier bekijken.