Skip to main content
DJ Mag
21 November 2023, 13:00

Dimitri Vegas & Like Mike zijn 's werelds nummer 1 DJ-groep in DJ Mag's Top 100 DJ's 2023

De resultaten van de Top 100 DJ's poll van dit jaar werden op 15 november bekendgemaakt

DVLM 2

Dimitri Vegas & Like Mike zijn verkozen tot 's werelds nummer 1 dj-groep in DJ Mag's Top 100 DJ's 2023.

Dit jaar markeert ook een decennium lang regeren in de top vijf van de Top 100 DJ's poll voor het Belgisch-Griekse duo, dat dit jaar ook is geëvolueerd en hun geluid heeft veranderd, waarbij ze teruggrijpen naar hun roots in vroege rave-geluiden, gabber en techno, met de volledige steun van hun fans. "We hebben ons verdiept in de geluiden waardoor we in de eerste plaats verliefd werden op elektronische muziek," vertelde Dimitri aan DJ Mag, "het is verfrissend om te zien dat alle barrières duidelijk zijn doorbroken. Het was leuk om dit festivalseizoen de grenzen te verleggen."

Hectische festivalenergie en de chaos van clubpodia hebben de afgelopen 12 maanden gedomineerd voor DVLM, die onlangs hun zomerresidentie met Tomorrowland in Ibiza's Ushuaïa afrondden en van juni tot september elke woensdag de openluchtclub overnamen, vergezeld door onder meer Alok, Lost Frequencies, MATTN, Timmy Trumpet en Yves V. Creamfields, Tomorrowland, het Duitse Open Beatz en Medusa Festival in Spanje hebben dit jaar ook kennis gemaakt met het nieuwe en verbeterde DVLM-geluid. Het is met open armen ontvangen. "We hebben veel gekke energie ervaren op zoveel grote festivals, vooral Tomorrowland - deze zomer was een constant hoogtepunt", zei Mike.

De prijzen werden bekendgemaakt tijdens een uitzending, georganiseerd door BBC Radio One's Arielle Free van The Standard, Ibiza. De show bevatte een iconisch optreden van David Guetta vanaf een klif op Ibiza, naast sets van vier toonaangevende dj's van unieke locaties die zich uitstrekten over vijf continenten.

De prijsuitreiking en volledige sets zijn nu te bekijken op het YouTube-kanaal van DJ Mag. Chinese kijkers kunnen ook genieten van de show op NetEase Cloud Music, de exclusieve Top 100 DJ's resultaten partner voor de Chinese markt.

Er werden 1,3 miljoen stemmen geteld uit 237 landen in de Top 100 DJ's poll van dit jaar. Je kunt de volledige Top 100 DJ's-lijst hier bekijken.