Skip to main content
DJ Mag
20 November 2023, 17:00

Don Diablo is 's werelds nummer 1 Future House DJ in DJ Mag's Top 100 DJ's 2023

De resultaten van de Top 100 DJ's poll van dit jaar werden op 15 november bekendgemaakt

Don Diablo 13

Don Diablo is 's werelds nummer 1 Future House DJ in DJ Mag's Top 100 DJ's poll 2023 en verschijnt op nummer 13.

De Nederlandse producer heeft een immens druk jaar achter de rug en heeft de afgelopen 12 maanden "meer dan ooit" getourd. Dat betekende clubshows op Exchange LA, Pacha Ibiza, New City Gas in Montréal, Echostage in Washington, DC en de E1 in Londen, en festivalslots in het Hongaarse Balaton Sound, Neversea in Roemenië, Creamfields in het Verenigd Koninkrijk en de originele Belgische editie van Tomorrowland en zijn Braziliaanse uitloper (naast vele andere). 

Don is ook druk bezig geweest in de studio, met een nieuw album in het verschiet, en "een hoop singles, remixen en edits om de dorst van de fans zoveel mogelijk te lessen" die in de loop van het jaar vallen. Zo het brullende 'Extended VIP' van zijn collab met Azteck, 'You're Not Alone', uitgebracht via Don's Hexagon imprint, het zwoele 'Feelings' voor Virgin, en meest recent het glinsterende 'Let Me Love You' voor Spinnin'.

Don's imperium gaat al lang verder dan alleen zijn muzikale output en dit jaar zag zijn populaire Hexagon-kledinglijn een nieuwe release met een samenwerking met zijn favoriete tv-show, het sci-fi horrorfenomeen voor tieners uit de jaren 80, Stranger Things. (Hij heeft eerder samengewerkt aan een officiële Star Wars-lijn, een filmfranchise waar Don een superfan van is). Nadat hij de wereld van de beeldende kunst is binnengestapt, is hij ook "druk bezig geweest in mijn atelier met het werken aan nieuwe installaties en kunstwerken voor komende kunsttentoonstellingen in 2024 en daarna".

Er werden 1,3 miljoen stemmen geteld uit 237 landen in de Top 100 DJ's poll van dit jaar. Je kunt de volledige Top 100 DJ's-lijst hier bekijken.