Skip to main content
DJ Mag
21 November 2023, 21:00

Angerfist is 's werelds No.1 Hard DJ in DJ Mag's Top 100 DJ's 2023

De resultaten van de Top 100 DJ's poll van dit jaar werden op 15 november bekendgemaakt

Angerfist

Angerfist is 's werelds No.1 Hard DJ in DJ Mag's Top 100 DJ's 2023.

De gemaskerde plunderaar Angerfist behoudt de prijs voor het tweede jaar op rij, nadat hij 2023 heeft gedeukt met een groot aantal festivaloptredens en nieuwe producties. De Nederlandse hardcore DJ/producer (echte naam Danny Masseling) bracht zijn losbandige sound de hele zomer door naar evenementen als Tomorrowland, Hardtribe, Hardfest, Nexus, Defqon.1, Nature One en Decibel, terwijl hij ook genoeg tijd vond om de studio in te duiken.  In mei bracht hij de cerebellum-smashing single 'Breinbreker' uit met Miss K8, voordat hij zich in juni aansloot bij GridKiller voor 'Lethal Assassins'. Hij sloot het seizoen af met het festivallied voor het Dortmund-evenement Syndicate, 'Syndicate Of Noise'. Het werd geproduceerd met Nolz en markeerde het meest collaboratieve jaar van Angerfist tot nu toe, na de opeenvolging van solo-releases in 2022.

Dit jaar bereikte de DJ ook de mijlpaal van een miljoen abonnees op YouTube-kanalen, waardoor zijn horde volgers aanzwelde. Ondertussen kondigde een nieuw masker een andere Angerfist-naam aan. M4ZE PUSHER is toegewijd aan stijlen met een lager tempo en zal Masseling's liefde voor techno, progressieve house en trance verkennen. Op zijn Instagram zei de kunstenaar: "Ik ben al geruime tijd op zoek om zoiets te doen en het heeft me een solide inspiratie gegeven in de studio". Fans hoeven zich echter geen zorgen te maken: zijn eerste nummer onder de naam, 'Swarm', is net zo dreunend.

Er werden 1,3 miljoen stemmen geteld uit 237 landen in de Top 100 DJ's poll van dit jaar. Je kunt de volledige Top 100 DJ's-lijst hier bekijken.