Skip to main content
DJ Mag
3 July 2024, 13:10

Het stemmen voor de Top 100 DJs 2024 is nu geopend

Stemmen is nu mogelijk tot 11 september 23:59 uur (BST) 

Voting Top100

Er kan nu gestemd worden op de Top 100 DJs van DJ Mag, ter ondersteuning van Unicef. U kunt vóór het sluiten van de poll op 11 september 2024 uw stem uitbrengen op top100djsvote.djmag.com.

Vorig jaar markeerde het 30-jarig jubileum van de Top 100 DJs, die in 1993 begon als een redactioneel samengestelde lijst van 100 DJs om de 100e editie van DJ Mag te vieren. Sindsdien zijn de Top 100 DJs uitgegroeid tot 's werelds grootste publiekelijk gestemde muziekpoll en een belangrijke mondiale momentopname van 's werelds populairste elektronische dansmuziekartiesten.

Zonder nominaties of deelnamecriteria is de Top 100 DJs een volledig open enquête. Kiezers wordt eenvoudigweg gevraagd hun top vijf DJs te kiezen. Dat kan een DJ zijn met vijf volgers, of een DJ met vijf miljoen volgers.

In 2023 keerde David Guetta voor de vierde keer terug op nummer 1 – meer dan tien jaar nadat hij in 2011 voor het eerst werd gekroond tot nummer 1 DJ ter wereld. “Het is ongelooflijk! Het is fantastisch!" Guetta zei over zijn overwinning. "Het is geweldig, want ik heb het gevoel dat elke keer dat ik bovenaan de Top 100 sta, het om een ​​andere reden is."

Zijn grote vriend en mentee Martin Garrix stond vorig jaar bovenaan de peiling. Met vier overwinningen per stuk staat het tweetal nu op de tweede plaats na de Nederlandse trancelegende Armin van Buuren, met zijn vijf nummer 1's.

In lijn met de stemperiode houden we een prijstrekking ter ondersteuning van Unicef. De winnaar ontvangt een volledig betaalde reis om 's werelds nummer 1 DJ backstage te ontmoeten terwijl hij zijn prijs in ontvangst neemt, een gesigneerde replica van 's werelds nummer 1 DJ-trofee en een volledig draadloze AlphaTheta DJ-opstelling ter waarde van ruim £ 2.200. (inclusief de OMNIS-DUO en WAVE-EIGHT). De gehele opbrengst komt ten goede aan UNICEF. Je kunt hier meedoen aan de prijstrekking.

Play Video

Terwijl de meeste kiezers hun zegje kunnen doen op de wereldwijde stemsite – top100djsvote.djmag.com – kunnen fans van dansmuziek in China het officiële Chinese stemplatform gebruiken – djmagvote.cn. Ook in China heeft DJ Mag hun samenwerking met NetEase Cloud Music vernieuwd, een platform dat zichzelf heeft gevestigd als een belangrijke speler in de groei van elektronische dansmuziek in China. Als exclusieve Top 100 DJ-resultatenpartner biedt NetEase Cloud Music een platform waar EDM-fans en artiesten verbinding kunnen maken en hun passie voor het genre kunnen delen.

Er worden momenteel plannen gemaakt voor de uitzending van de Top 100 DJs Awards Show 2024, waar eind oktober de volledige resultaten van de enquête bekend zullen worden gemaakt. Binnenkort wordt er meer bekend gemaakt.

Stemmen is nu mogelijk tot 23:59 uur BST op 11 september. Breng uw stem uit op vote.djmag.com.