Skip to main content
DJ Mag
21 November 2023, 15:00

Fred again.. is de hoogste nieuwe binnenkomer in DJ Mag's Top 100 DJ's 2023

De resultaten van de Top 100 DJ's poll van dit jaar werden op 15 november bekendgemaakt

Fred Again

Fred again.. is de hoogste nieuwe binnenkomer in DJ Mag's Top 100 DJ's 2023.

Weinigen hebben weer zo'n jaar als Fred gehad... Van een residentie van vier data in Alexandra Palace, als onderdeel van een uitverkochte wereldtournee, tot het afsluiten van Coachella's tweede weekend naast Skrillex en Four Tet, de in Londen gevestigde DJ en producer heeft nieuwe hoogten bereikt - als dat al mogelijk was. In het proces is hij een alomtegenwoordige aanwezigheid geworden in zowel underground als mainstream kringen, en verdiende hij passend een plek in de Top 100 DJ's poll van dit jaar als de hoogste nieuwe binnenkomer.

Fred again.., AKA Fred Gibson, hield ook in 2023 het productiewiel draaiende en dropte de wereldschokkende januari-single 'Rumble' met Skrillex en Flowdan, evenals de pianoopvolger van zijn geliefde 'Actual Life'-albumreeks. Deze spraakmakende samenwerkingen zijn een kenmerk geworden van Gibson's output, naast zijn eigenzinnige, dagboekachtige productiestijl, waarbij vocale fragmenten worden samengevoegd met "gevonden geluiden".  De producer bleef zichzelf creatief pushen en voerde deze zomer ook een felbegeerd NPR Tiny Desk Concert uit, waarbij hij de marimba opnieuw leerde, de vibrafoon bespeelde, aan de piano zong en geluiden en beats in een lus zette - allemaal tegelijkertijd. Het is moeilijk in te zien hoe volgend jaar weer gedenkwaardiger zou kunnen zijn voor Fred.., maar hij is niet iemand die een uitdaging uit de weg gaat.

Er werden 1,3 miljoen stemmen geteld uit 237 landen in de Top 100 DJ's poll van dit jaar. Je kunt de volledige Top 100 DJ's-lijst hier bekijken.