Skip to main content
DJ Mag
31 January 2024, 18:00

Bekijk een nieuwe documentaire, Top 100 DJs: 's werelds grootste muziekpeiling

Krijg een diepgaand inzicht in de 30-jarige geschiedenis van de Top 100 DJs-lijst, verteld door enkele van de bekendste artiesten van elektronische muziek

Docu
Play Video

Bekijk een gloednieuwe lange documentaire, Top 100 DJs: The World's Biggest Music Poll, ter ere van het 30-jarig jubileum van de Top 100 DJs.

De DJ Mag Original-documentaire geeft een exclusief inzicht in 's werelds grootste muziekenquete, zoals verteld door enkele van de bekendste artiesten van elektronische muziek. Top 100 DJs: The World's Biggest Music Poll volgt de poll vanaf het bescheiden begin in de jaren '90 als een poststem, tot het wereldwijde fenomeen dat het nu is.

De documentaire bevat interviews met artiesten die centraal hebben gestaan in de Top 100 DJs poll tijdens de 30-jarige geschiedenis. Deze omvatten Carl Cox, Smokin Jo, David Guetta, Martin Garrix, Charlotte de Witte, Steve Aoki, Armin van Buuren, DJ Paulette, David Morales, Fatboy Slim, Arielle Free, ALOK, Sonique, Don Diablo, Hardwell, Sister Bliss, Sarah Story, Paul van Dyk, John Digweed, Mariana Bo en nog veel meer.

Over Top 100 DJs: The World's Biggest Music Poll gesproken, Simon Kelly, operationeel directeur van DJ Mag, zei: "Sinds de evolutie van een redactioneel samengestelde lijst om de 100e editie van DJ Mag te vieren, is Top 100 DJs in drie decennia exponentieel gegroeid en fungeert nu als een definitieve wereldwijde momentopname van de populariteit van DJs wereldwijd.

"Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van Top 100 DJs wilden we dit traject vastleggen - op een eerlijke en open manier - naast de geluiden, scènes en artiesten die de poll onderweg heeft weerspiegeld. Het team heeft onvermoeibaar gewerkt om dit - onze eerste lange DJ Mag Originals-documentaire - tot bloei te brengen en we zijn ongelooflijk enthousiast om dit de wereld in te sturen."