Skip to main content
Martin Guttridge-Hewitt
7 August 2023, 13:11

Danny Tenaglia kondigt laatste deel van Global Underground-trilogie aan, 'GU45: Brooklyn'

Met nummers van Radio Slave, Moderat, Age of Love en Monika Kruse

Danny Tenaglia

Danny Tenaglia heeft het laatste hoofdstuk aangekondigd van zijn Global Underground-trilogie, 'GU45: Brooklyn', die in november zal landen op cd-, vinyl-, download- en streamingplatforms.

In totaal staan er 42 tracks op de tweedelige mix, met tracks van Guy J, Moderat, Ralph Falcon, Basement Jaxx, Age of Love, Radio Slave, Monika Kruse en Tenaglia zelf. Naast de standaardformaten is er ook een speciale Collector's Edition aangekondigd, met onder meer een fotoboek, vinyl, cd, draagtas, kunstprints en ansichtkaarten. 

"Ik ben blij om aan te kondigen dat ik zojuist mijn derde compilatie voor de iconische Global Underground-serie heb voltooid," zei Tenaglia. "Als inwoner van Williamsburg, Brooklyn, is deze compilatie niet alleen een viering van mijn roots, maar ook een eerbetoon aan het dynamische en steeds evoluerende nachtleven dat mijn muzikale carrière in 1975 heeft aangewakkerd en geleid." 

"Ik ben zo enthousiast om het derde en laatste deel in Danny Tenaglia's GU Trilogy te presenteren met GU45: Brooklyn. Danny's mixen maken al vele jaren een groot deel uit van GU's DNA, waarbij zijn baanbrekende mixen in Athene en Londen de favoriete DJ-mixen aller tijden van veel mensen worden. Brooklyn is een verbluffende toevoeging aan dat erfgoed en ik kan niet wachten om dit album aan de wereld uit te brengen," voegde Andy Horsfield, Global Underground Founder, eraan toe. 

Tenaglia's eerdere bijdragen aan de tien jaar durende Global Underground-mixen kwamen in 1999 ('GU010: Athens') en 2000 ('GU017: London'). Beide blijven enkele van de meest gevierde in de serie, die al 27 jaar loopt. De meest recente aflevering kwam in november 2022, 'GU044: Amelie Lens - Antwerpen'.

Eind juli plaatste Tenaglia een video op Instagram waarin hij aan fans onthulde dat hij de diagnose kanker had gekregen en een radiotherapiebehandeling onderging. Het nieuws kwam na een reeks afgelaste shows. Het is duidelijk dat de ziekte in een vroeg stadium werd opgelopen.