Skip to main content
Sarah Ottow
25 January 2024, 3 PM

Radical Redemption brengt zijn meest persoonlijke album ‘No Retaliation, Part 1: The Solo’s’ uit

Het album maakt deel uit van zijn meest persoonlijke project tot nu toe en is het eerste van drie albums, die allemaal dit jaar verschijnen

Radical Redemption

Het wachten is voorbij! Radical Redemption brengt eindelijk het eerste album van zijn meest persoonlijke project tot nu toe uit. Met ‘No Retaliation, Part 1: The Solo’s’ sluit de hardstyle DJ een zware periode vol verlies en verdriet af en zet hij zijn eerste stappen naar een mooiere toekomst. Het album bevat 12 gloednieuwe nummers, waaronder zijn onlangs uitgebrachte single ‘Won’t Bow Down’.
 
Hoewel Radical Redemption een van de meest geliefde DJ’s in de scene is, heeft hij de afgelopen jaren een moeilijke periode doorgemaakt. Al meer dan 10 jaar draait hij mee op het hoogste niveau als DJ/producer en bestaat zijn carrière vooral uit hoogtepunten en successen, tot een paar jaar geleden. Corona sloeg toe en beëindigde hij na ruim 10 jaar de samenwerking met zijn boekingsbureau en label met als gevolg een lange rechtszaak. Maar de meeste impact op zijn leven en carrière was uiteraard het verlies van zijn vader in 2021. Radical Redemption wist ondanks alles hier toch iets positiefs uit te halen, dankzij zijn liefde voor muziek en zijn fans 
 
Met de release van ‘No Retaliation, Part 1: The Solo’s’ op 26 januari keert Radical Redemption sterker terug dan ooit. Het album maakt deel uit van een trilogie die alles belichaamt waar Radical Redemption voor staat. In de ruim drie jaar dat hij aan dit project werkte, maakte hij een emotionele en persoonlijke reis waarin Radical Redemption enorm groeide als artiest en producer. ‘The Solo’s’ wordt gevolgd door de release van ‘The Collabs’ en ‘The Orchestra of Eternity’ die later dit jaar uitkomen. Samen vormen de drie albums een eerbetoon aan zijn overleden vader die ook zijn creatieve partner/klankbord was. De albums zijn met elkaar verbonden door hun artwork, die allemaal één letter bevatten en samen uit het woord ‘DAD’ vormen. Met dit eerbetoon hoopt hij deze moeilijke periode achter zich te laten en zich te kunnen focussen op een mooie toekomst vol muziek.

Pre-save hier het album.
 
In een persoonlijke boodschap aan zijn fans legt Radical Redemption het volgende uit:
 
“Voor je ligt het meest persoonlijke album dat ik in mijn carrière heb geproduceerd. Het vertelt mijn verhaal, een verhaal van verlies, onzekerheid, verandering en mentale uitdagingen. Maar ook een verhaal van kracht, vastberadenheid en doorzettingsvermogen. Het leven is mij overkomen, net zoals het met ieder ander mens zal gebeuren.
 
Het verlies van mijn vader in de zomer van 2021 had een enorme impact op mijn leven. Eind 2022 besloot ik na 10 jaar mijn boekingsbureau & muzieklabel te verlaten, helaas was hun reactie niet zoals verwacht. Ik werd uit line-ups verwijderd, uit afspeellijsten gewist, ze namen beslag op mijn huis, mijn bankrekening….
…maar wat doe je als dit je overkomt? Bang zijn, je inhouden, wegrennen of opstaan en vechten? Het vuur in mij was ontstoken als nooit tevoren, ik wist: ik kom hier sterker en beter uit. De muziek schreef zichzelf eigenlijk, de inspiratie sloeg toe zoals in de beginperiode.
 
Het belang van vooruitkijken werd duidelijk: het leven is gewoon te kort om in het verleden te blijven hangen. Ik heb geen tijd om haatdragend te zijn tegenover mensen, omdat er te veel is om dankbaar voor te zijn. Door dit album te produceren kon ik met mijn emoties omgaan, het zorgde voor afsluiting.
Het heeft mij geholpen om alles wat er de afgelopen 3 jaar is gebeurd te verwerken.
 
Ik kan echt zeggen for me there will be no retaliation.

Het is tijd om mijn verhaal te vertellen. Bedankt voor je tijd en luisteren.”
 
Joey – Radicale Redemption
 
Over Radical Redemption
Radical Redemption staat ook wel bekend als de man die in zijn eentje een revolutie teweegbracht in de harddance-industrie. Zijn bombastische producties zullen de tand des tijds doorstaan en met zijn grootse melodieën, messcherpe synths, melancholische sferen, beukende kicks heeft hij door de jaren heen een zijn unieke en herkenbaar geluid weten te creëren. Met wereldhits als ‘America’, zijn ‘Brutal’ saga, 20.000 Volts (met Yellow Claw), ‘Hard to Tell’ en ‘Stronger & Better’ tot gevolg.
 
Hij is de enige harddance-artiest die meer dan 60.000 tickets weet te verkopen met zijn solo-evenementen, zoals ‘The Road to Redemption’, ‘Command & Conquer’ en zijn nieuwste concept ‘The Orchestra of Eternity’
 
Hij produceerde 6 albums en 3 nieuwe albums zijn in de maak, waarvan 1 soloalbum, een album met alleen maar collabs en een Orchestra album. Deze staan gepland voor 2024. Ondertussen blijft Radical Redemption altijd streven naar een nog hoger niveau met zowel zijn muziek- als showproductie. 
 
De afgelopen drie jaar heeft Radical Redemption gewerkt aan een nieuwe, baanbrekende show. In oktober 2023 lanceerde hij zijn wereldwijde exclusieve live-act ‘Radical Redemption & his Orchestra of Eternity’. Tijdens deze uitverkochte show in Amsterdam bracht hij de bezoekers een unieke ervaring, waarbij de elegantie van een 20-koppig orkest wordt gecombineerd met de kracht van zijn populaire, herkenbare harddance producties.
 
Enter the world of Radical Redemption.