Skip to main content
DJ Mag
30 August 2023, 17:00

Skrillex, Flowdan, PEEKABOO en G-Rex komen samen voor nieuwe single 'Badders'

Skrillex draait zijn hand naar klassieke dubstep samen met enkele belangrijke collaborators

Skrillex

Skrillex werkt samen met collega-producers PEEKABOO en G-Rex, samen met MC Flowdan, aan een nieuwe single, 'Badders'. Bekijk het hieronder.

Het nummer, dat op vrijdag (18 augustus) werd gedropt, markeert de opvolger van PEEKABOO, Flowdan en Skrillex's 'Hydrate', een fan-favoriete samenwerking van Skrillex's 'Quest For Fire' album.

'Badders' begon als de creatie van in Detroit gevestigde producers en goede vrienden, PEEKABOO en G-Rex, voordat Flowdan het nummer hoorde tijdens een studiosessie en zijn verzen neerlegde. Skrillex maakte het arrangement later af met een klassieke dubstep-achtige productie.

"G-Rex, een van mijn beste vrienden, ging door een aantal persoonlijke ontberingen, dus ik nodigde hem uit om naar Detroit te komen," zei PEEKABOO over de samenwerking, "Ik dacht dat we die emotie in onze muziek konden kanaliseren, en dat is toen we 'Badders' creëerden. Werken met Flowdan was een ongelooflijke ervaring; Hij is zo'n tovenaar in het maken van teksten... Hetzelfde geldt voor Skrillex; hij geeft echt om muziek."

'Badders' heeft een formidabele respons gekregen in de club, waarbij de baan zeven keer werd herladen tijdens een recente b2b-set tussen Skrillex, PEEKABOO, Sicaria en Flowdan at Fire in Vauxhall eerder deze maand.

Skrillex, PEEKABOO, Sicaria en Flowdan kwamen ook samen om een twee uur durende Badders Radio-special live op te nemen vanuit de Londense platenwinkel KINDRED, naast M1OnTheBeat en Sarz. Bekijk het hier volledig terug.

'Badders' is nu uit. Beluister de gezamenlijke single hieronder.

Play Video