Skip to main content
DJ Mag
22 September 2023, 13:53

Triple Platinum, Triple Gold, Nederlands duo Tinlicker brengt hun [PIAS] Électronique debuut uit, 'Slipstream'

De 2023-editie van het Amsterdam Dance Event start met elektronisch duo Tinlicker en het Metropole Orkest

Tinlicker
Credit: Raymond van Mil

'Slipstream' verkent nieuw terrein voor het multi-metallic paar (goud en platina, inc 3 triples, in heel Europa plus Canada voor 'Because You Move Me') met 'een meer organisch live geluid' dat hun kenmerkende melodieuze progressieve house-anthems completeert. Tinlicker toert momenteel door de VS en India en kondigt ook tourdata aan voor hun legioenen Europese fans.

'Slipstream' heeft een ademende, echoënde vibe, een vol nummer met Church's sterke maar smachtende stem die oprechte teksten levert over een bedrieglijk eenvoudige melodieuze housebeat met meeslepende regendruppelgitaarnoten. Een pakkende, stop-and-listen-track om ook dansvloeren te boeien.

De Zuid-Afrikaanse zangeres/producer Julia Church heeft 60mil+ streams, uitverkochte shows en support van The Line Of Best Fit, Clash, Headliner Mag...  'Slipstream', geschreven/geproduceerd met Nathan Nicholson, vonden ze allemaal dat ze 'een zangeres nodig hadden; Julia's heel speciale edgy stem werd degene voor ons. 'Slipstream' heeft dat melancholische gevoel, de drang dat je iets wilt, maar er niet bij kunt komen. De schoonheid van Julia's zang en Nathans songwriting in combinatie met onze soundscapes leggen dit moment vast.'

ADE 

De 2023-editie van het festival start met het elektronische duo Tinlicker. Hun kenmerkende mix van progressieve house, indietronica en melodieuze techno zijn de perfecte ingrediënten voor een orkestrale remake. Onder leiding van dirigent Simon Dobson verstrengelen hun meeslepende elektronische beats en zinderende synthesizers zich op het podium met de akoestische live-instrumentatie. Verwacht een gevarieerde setlist van Tinlicker's grootste hits, fanfavorieten en nieuwe muziek die speciaal voor de gelegenheid is gecomponeerd.

Het concert van het Tinlicker & Metropole Orkest in de Melkweg is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een terugkerend en indrukwekkend onderdeel van de programmering van het Amsterdam Dance Event. Na eerdere succesvolle samenwerkingen met Henrik Schwarz, Jameszoo, Colin Benders, SOHN, Weval en Suzanne Ciani gaat het Metropole Orkest opnieuw de uitdaging aan om een ander spectrum van elektronische muziek te verkennen. 

De allereerste liveshow van Tinlicker was tijdens ADE 2021 in Melkweg. Sindsdien zijn ze de hele wereld over gegaan. Nu zijn ze terug voor een nieuw avontuur.