Skip to main content
Martin Guttridge-Hewitt
24 July 2023, 13:22

Danny Tenaglia ondergaat een behandeling voor kanker

De legendarische dj deelde het nieuws in een Instagram-video

Danny Tenaglia

De legendarische New Yorkse dj plaatste vrijdag een video op sociale media waarin hij sprak over het krijgen van een diagnose na een routinecoloscopie in mei. In de clip besprak hij het ontvangen van dagelijkse radiotherapie gedurende zes weken, maar zei dat hij zich "geweldig" voelt en gelooft dat artsen de ziekte op tijd hebben opgelopen. De afgelopen maanden zag hij zich genoodzaakt om een aantal spraakmakende data over de hele wereld te annuleren, waaronder sets op Pacha, Ibiza en Kappa Futur Festival.

"Ik wil deze woorden nu al enkele weken delen, maar zoals je je misschien kunt voorstellen, is dit niet het gemakkelijkste onderwerp om over te praten. Ook wilde ik afwachten hoe goed ik de situatie zou verdragen, want nieuws als dit is in eerste instantie eng. Maar nu ik vier weken in behandeling ben en me goed voel, voelde ik dat vandaag de dag was om te delen", postte Tenaglia op Instagram bij de video. "Ik bid dat dit mensen zal helpen beseffen hoe belangrijk het is om na je 50ste en vervolgens om de vijf jaar een colonoscopie te krijgen. Preventie is alles."

In een vervolgvideo die zaterdag werd gedeeld, bedankte hij fans voor de steun die hij heeft gekregen in reactie op zijn eerste post: "God zegene en dank jullie allemaal nogmaals voor de zeer ontroerende woorden, gedachten en gebeden!"

Vorig jaar won Danny Tenaglia de Outstanding Contribution award op de DJ Mag Best of North America Awards in New York.