Skip to main content
Olivia Stock
27 October 2023, 09:00

Daft Punk reünie op Olympische Spelen van Parijs 2024 geruchten ontkend door vertegenwoordiger

De artistiek directeur van ceremonies had gehint op een mogelijke reünie voor de spelen

Daft Punk
Credit: David Black

Een vertegenwoordiger van Daft Punk heeft geruchten ontkend dat het duo zich zal herenigen op de Olympische Spelen van Parijs in 2024.

Thomas Jolly, de artistiek directeur van de openings- en sluitingsceremonies, had de mogelijke aanwezigheid van de groep geplaagd in een recent interview met France Inter. In het Frans zei hij: "Het zou erg blij zijn als ze bij deze ceremonie waren. We kunnen er niet niet aan denken."

Hij voegde eraan toe: "Je kunt niet aan Daft Punk denken als je denkt aan een succesvolle internationale showcase voor een Franse groep."

Een vertegenwoordiger van het duo heeft nu echter ontkend dat Daft Punk zich zal herenigen tijdens de games en vertelde Pitchfork dat "dit slechts een gerucht is en niet waar." 

Gisteren plaatste Jolly een update waarin hij zich verontschuldigde voor zijn "verwarrende" opmerkingen die "veel verwachtingen genereerden". Op X (voorheen Twitter) zei hij: "Ik moet verduidelijken: na het bespreken van een mogelijke aanwezigheid bij de ceremonie, is de beslissing van de groep om niet deel te nemen. Ik respecteer deze beslissing en bied mijn excuses aan voor de dubbelzinnigheid van mijn opmerkingen."

Daft Punk kondigde hun breuk in februari 2021 aan. Thomas Bangalter, de ene helft van het duo, deelde nieuwe details over de breuk in een recent BBC-radio-interview. Dit jaar viert het duo het 10-jarig bestaan van hun album 'Random Access Memories' met exclusieve interviews en een speciale heruitgave.

Onlangs heeft het duo ook een 'Drumless Edition' van het album aangekondigd die op 17 november op vinyl en alle digitale streamingplatforms zal verschijnen. Het eerste nummer van de LP, 'Within', met Chilly Gonzales op piano, is nu uit.