Skip to main content
April Clare Welsh
28 December 2023, 15:00

Daft Punk's 'Get Lucky' bereikt een miljard streams op Spotify

Een primeur voor zowel Daft Punk als Nile Rodgers, die op het nummer uit 2013 verschijnt

daft-punk-new-infinity-repeating-youtube-video-documentary-series.jpeg copy.jpg

'Get Lucky', de hit uit 2013 van Daft Punk, Pharrell Williams en Nile Rodgers, heeft de mijlpaal van één miljard streams op Spotify bereikt.

Het is de eerste keer dat zowel Rodgers als Daft Punk de mijlpaal bereiken. De single verscheen op het vierde en laatste album van het Franse duo, 'Random Access Memories' uit 2013. Het is de derde keer dat Williams zoveel streams op een nummer heeft bereikt, na de hit 'Happy' uit 2014 en zijn gastrol op Calvin Harris' 'Feels'.

In juli werd Rihanna de eerste vrouwelijke artiest met 10 nummers die elk een miljard streams bereikten op Spotify. 

Ter gelegenheid van tien jaar sinds de release van 'Random Access Memories', deelde Daft Punk - die in 2021 uit elkaar ging - in oktober beelden van de eerste keer dat Williams zijn bijdragen 'Get Lucky' en 'Lose Yourself to Dance' hoorde.

Ondertussen trok het paar eerder deze maand het gordijn open voor het maken van 'Infinity Repeating', hun niet eerder uitgebrachte demo uit 2013 met Julian Casablancas + The Voidz.

De video is de derde in zijn soort die fans een kijkje achter de schermen biedt, met een vijfdelige documentaire over de 'Random Access Memories'-medewerkers die in juni opduikt, gevolgd door de eerder genoemde 'Memory Tapes'-serie in juli.

Daft Punk bracht onlangs een drumloze versie van 'Random Access Memories' uit.

Play Video