Skip to main content
Christian Eede
29 July 2023, 20:50

Daft Punk deelt nog nooit eerder vertoonde studio beelden 'Random Access Memories'

'Memory Tapes' brengt het maken van het laatste album van het Franse duo in kaart

Daft Punk

Daft Punk heeft een nieuwe videoserie gelanceerd, 'Memory Tapes', die terugblikt op het maken van hun laatste album voor hun breuk in 2021, 'Random Access Memories'.

De nieuwe serie telt acht afleveringen en maakt deel uit van jubileumcontent voor 'Random Access Memories' ter ere van het 10-jarig jubileum. Dit omvatte ook een reissue van de plaat met  ongehoord bonusmateriaal, evenals een heruitgave van een mini-documentaireserie die in 2013 over het album werd gemaakt.

'Memory Tapes' wordt aangekondigd als een voortzetting van die serie. Het biedt de verschillende aan het album werkende medewerkers de mogelijkheid om hun herinneringen aan het opnameproces te delen. En de impact te verkennen die de plaat en Daft Punk hebben gehad op hun eigen carrière, en op muziek in het algemeen.

Interviews voor 'Memory Tapes' werden opgenomen in Henson Studios in Los Angeles en Gang Studios in Parijs, in ruimtes waar veel van 'Random Access Memories' werd opgenomen. De afleveringen bevatten ook archiefbeelden en nooit eerder vertoonde studiobeelden van Daft Punk terwijl ze aan het album werkten.

De eerste twee afleveringen, die je hieronder kunt bekijken, staan nu online en bevatten interviews met Julian Casablancas van The Strokes en pianist Chilly Gonzales. Verdere afleveringen bevatten bijdragen van onder andere Pharrell Williams, Todd Edwards, DJ Falcon en Nile Rodgers.

Play Video
Play Video