Skip to main content
Sarah Ottow
3 January 2024, 16:00

Franse DJ en producer Michael Canitrot, draaide live op 27 december 2023 vanaf de Eiffeltoren

De maker van het Monumental Tour-project draaide ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van het overlijden van Gustave Eiffel

Eiffel toren

Het Monumental Tour-concept is een tour die elektronische muziek, erfgoed en digitale kunst combineert door middel van verbluffende visuele concerten, waarbij bruggen worden geslagen tussen het verleden en de toekomst om een eigentijdse visie op onze monumenten te bieden. Het heeft tot doel elektronische muziek te democratiseren door het op onconventionele locaties te presenteren. Dit project, dat wordt geëerd aan het Institut de France en wordt gesteund door de Franse Nationale Commissie voor UNESCO, heeft ook bijval gekregen op prestigieuze erfgoedsites zoals de abdij van Mont Saint-Michel en het Palais Royal.

Tijdens deze uitzonderlijke show presenteerde Michael Canitrot een betoverende DJ-set, laverend tussen melodieuze techno en progressieve house. Hij benadrukte zijn nieuwe track 'CHANGE', gemaakt in samenwerking met de housemuzieklegende Roland Clark, die op 15 december werd uitgebracht, samen met de compilatie 'CYCLE'.

De show bestond uit een spectaculaire lichtshow in de toren en optredens van gastartiesten, waaronder het koor "Spectre", Yana Mann - mezzosopraanzangeres, Abblaye Diop - een hedendaagse danser met een passie voor elektronische muziek, en Yann Dulché - een pianist die electrobeats combineert met klassieke noten. De bekroonde Franse acteur Philippe Torreton leende zijn stem aan Gustave Eiffel en zorgde voor een ontroerende interpretatie om het publiek door deze auditieve en visuele reis te leiden.

Je kunt het optreden hier terugkijken.

Play Video