Skip to main content
Charlotte Krol
28 August 2023, 09:00

Daft Punk's Thomas Bangalter bevestigt dat 'Homework' en 'Discovery' in zijn slaapkamer zijn geschreven

Lang gekoesterde geruchten zijn eindelijk bevestigd

Daft Punk

Thomas Bangalter heeft de speculaties van fans bevestigd dat de cruciale Daft Punk-platen 'Homework' en 'Discovery' in zijn slaapkamer zijn opgenomen.

De voormalige Daft Punk-producer en dj, die het elektronische duo met Guy-Manuel de Homem-Christo leidde, onthulde in een recent interview dat hij hun eerste twee albums thuis opnam en mixte.

In een interview met Matt Everitt op zijn BBC Radio 6 Music podcast The First Time... Bangalter werd gevraagd: "De mythe is dat 'Huiswerk' allemaal in je slaapkamer was, is dat waar?"

Bangalter zei: "Het is waar, 'Homework' en 'Discovery' werden gemaakt in de slaapkamer, in dezelfde flat als ik naar [tv-serie] Modern Times keek en we hadden [Stevie Wonder album] 'Songs In The Key Of Life' constant op de draaitafels.

"In deze kleine slaapkamer hadden mijn ouders me deze kleine boombox gegeven voor mijn 11e verjaardag, een JVC-boombox met een kleine grafische equalizer, en ik heb dit ding bewaard."

Hij voegde eraan toe: "Op een dag toen we een paar toetsenborden en samplers inplugden, vond ik die boombox en zette ik hem op de stapel machines. En die kleine boombox is waar we zowel 'Homework' als 'Discovery' op hebben gemixt en opgenomen. Dat was het magische."

'Homework' kwam uit in 1997 en vier jaar later in 2001 volgde 'Discovery'. Beide platen worden beschouwd als danceklassiekers, zoals uitgebreid onderzocht door DJ Mag, inclusief hoe 'Discovery' de basis legde voor EDM.

Ondertussen besprak Bangalter op Everitt's podcast ook de beslissing van het duo om uit elkaar te gaan, evenals hun muzikale oorsprong, kunst, esthetiek en zijn toekomstige solowerk.

Eerder dit jaar bracht Bangalter zijn debuutalbum met orkestwerken uit, 'Mythologies'.