Skip to main content
Sarah Ottow
9 October 2023, 09:00

AMF en PixMob zullen dit jaar een spectaculaire lichtshow verzorgen in de Johan Cruijff ArenA

PixMob verzorgde eerder visuele shows voor o.a. Coldplay, The Weeknd en Bad Bunny

AMF Pixmob

PixMob is wereldleider op het gebied van draadloze verlichting binnen de entertainmentindustrie en verzorgde eerder lichtshows voor Coldplay, The Weeknd en Bad Bunny. AMF vindt op 21 oktober 2023 plaats in de Johan Cruijff ArenA, tijdens de jaarlijkse Amsterdam Dance Event conferentie. In de ArenA betreden dit jaar Afrojack, Armin van Buuren, Charlotte de Witte, Dimitri Vegas & Like Mike, Headhunterz, James Hype, Meduza, Purple Disco Machine en Vini Vici op.

Met PixMob’s technologie wordt het publiek omgetoverd tot één groot digitaal scherm en gebruikt om een interactieve show te creëren. De show tijdens AMF 2023 zal onder leiding zijn van de Nederlandse creative director Timor Steffens. Het Nederlandse multitalent werkte eerder samen met wereldsterren als Madonna, Michael Jackson en Chris Brown.

"Ik heb altijd op de beats gedanst en nu ga ik er creatief mee aan de slag. Ik voel me vereerd om als creative director de leiding te mogen nemen bij het creëren van de opening show van zo'n iconische event waarin ik mijn visie en passie voor performances combineer met de energie van EDM." Aldus Steffens over zijn plannen voor AMF 2023.

Opgericht in 2006, is PixMob een draadloos verlichtingsbedrijf dat gespecialiseerd is in het creëren van meeslepende ervaringen die de kloof tussen fans en het podium overbruggen. PixMob's duurzame LED-apparaten genereren kleurrijke effecten gesynchroniseerd met geluid en visuals. Het bedrijf is verticaal geïntegreerd en ontwerpt, produceert en implementeert zijn oplossing in meer dan 40 landen. In de loop der jaren heeft PixMob fans geactiveerd op meer dan 2000 evenementen en samengewerkt met gerenommeerde klanten, waaronder de Super Bowl, Coldplay, de Olympische Spelen, NBA / NHL All-stars, Eurovisie, Shawn Mendes, Bad Bunny en Ariana Grande.

PixMob's technologie werd eerder al gebruikt door verschillende grootheden uit de entertainmentindustrie. Afgelopen zomer tijdens Coldplay’s Music of the Spheres World Tour werd PixMob’s technologie in de Johan Cruijff Arena ingezet, de optredens haalden mede dankzij de showelementen veelvuldig het nieuws. Tijdens AMF zal PixMob voor het eerst ingezet worden op een dancefeest. AMF biedt al meer dan een decennium een toneel aan ‘s werelds grootste (dance) artiesten, zo stonden op eerdere edities onder anderen Tiësto, Martin Garrix en The Chainsmokers.