Skip to main content
Sarah Ottow
23 October 2023, 13:28

Amsterdam Dance Event kijkt terug op geslaagde editie en kondigt data aan voor ADE 2024

Een recordaantal van 500.000 bezoekers tijdens haar festivals en conferenties, gedurende vijf dagen en nachten

20231018-tomdoms_Rijks_OpeningADE0025091
Credit: Tomdoms

Amsterdam Dance Event (ADE) verwelkomde een recordaantal van 500.000 bezoekers tijdens haar festivals en conferenties, gedurende vijf dagen en nachten. De volgende editie van ADE vindt plaats van woensdag 16 tot en met zondag 20 oktober 2024.

De 28e editie van ADE is ten einde, met 2.900+ artiesten op 1.000+ evenementen en initiatieven die plaatsvonden op 200+ locaties in de stad, en heeft een recordaantal van 500.000 internationale bezoekers verwelkomd en 650.000 tickets verkocht.

Het Amsterdam Dance Event is uitgegroeid tot de belangrijkste en invloedrijkste bijeenkomst voor elektronische muziek en haar industrie. Het programma van dit jaar toonde wederom een breed scala aan subgenres van elektronische muziek, live muziek en culturele cross-overs tijdens het Festival en Arts & Culture programma, waarbij de nadruk lag op een divers en inclusief aanbod en publiek. Hoogtepunten waren onder meer het openingsevenement in het Rijksmuseum met upsammy, Metropole Orkest & Tinlicker, een unieke b2b tussen KI/KI en Armin van Buuren, en de sociale impact evenementen door Music Moves. Bekende klassiekers als Speedy J’s STOOR, Audio Obscura, en de 18+ en All Ages-evenementen van Martin Garrix zagen ook hun terugkeer naar ADE, naast nieuwe samenwerkingen als Andalusisch Orkest x Mary Lake en Het HEM x Horst.

ADE Pro Conferentie

Naast het enorme aantal uitverkochte festival evenementen breidde de ADE Pro conferentie dit jaar voor het eerst de programmering uit naar vier dagen. De conferentie verwelkomde internationale artiesten en invloedrijke bedrijven bij Felix Meritis om de meest urgente thema’s en onderwerpen te bespreken met haar publiek van muziekprofessionals.

Wereldwijde leiders en technologie-experts bij Google, TuneCore, SEG en meer bespraken de enorme impact van kunstmatige intelligentie, en Spotify, TikTok en YouTube gaven een uniek kijkje achter de schermen van hun platforms. Het nieuwe ADE Startups programma vormde het startschot voor een jaar lang ontwikkelingsplatform voor innovatieve startups, en internationale evenementenorganisatoren kwamen bijeen voor een diepgaande discussie over de toekomst van festivals. Daarnaast nodigde de conferentie artiesten als DJ-icoon Grandmaster Flash, The Blessed Madonna, Röyksopp en Max Cooper uit - waarbij de laatste twee ook unieke live-optredens organiseerden voor alle conferentiebezoekers.

ADE Lab, het talentontwikkeling platform voor jonge artiesten en professionals, kende een enorm succesvolle tweede editie, waarin de nieuwe generatie in de elektronische muziek - 2.000+ jonge artiesten, producers en ambitieuze professionals - leerden van internationale artiesten zoals Reinier Zonneveld, Mama Snake, Saoirse, Héctor Oaks en A-Trak. Daarnaast konden bezoekers samen muziek maken, feedback op hun werk ontvangen en deelnemen aan de vele demo drops in het programma.