Skip to main content
DJ Mag
23 September 2023, 09:00

Waves Audio lanceert AI-aangedreven masteringservice

Gratis te proberen via de browser

Waves Audio

Waves Audio - een van de grootste namen in de plug-inwereld - heeft een online mastering-service gelanceerd die wordt aangedreven door AI. De nieuwe service, simpelweg Waves Online Mastering genoemd, stelt iedereen in staat om hun muziek te uploaden en het daar in de browser te laten masteren, met behulp van de eigen Waves Neural Network-technologie van het bedrijf. Met Waves kun je gratis tweaken, veranderen en een niveau van controle hebben over de gemasterde uitvoer. Je betaalt alleen wanneer je je track gaat exporteren, zodat je precies kunt horen hoe het zal klinken voordat je je vastlegt.

Waves werkt samen met Grammy-genomineerde mastering engineer Piper Payne, die beweert dat het doel met Waves Online Mastering was om een tool te maken die "net zo goed of beter" was dan haar eigen mastering. Het machine learning-algoritme was blijkbaar gemodelleerd naar haar eigen technieken en zorgvuldig A / B'd totdat ze het verschil niet kon zien tussen haar eigen output en de output van de AI-mastering. Je kunt zelfs een referentietrack uploaden en de AI-technologie van Waves zal informatie extraheren en je track verwerken om het vergelijkbare kenmerken te geven.

Zodra je tevreden bent met de master, kun je deze exporteren met het eigen 'credits'-systeem van Waves. Prijzen beginnen bij $ 6 voor een enkel tegoed, of je kunt 60 credits kopen voor $ 180, wat neerkomt op ongeveer $ 3 per track.

Probeer Waves Online Mastering hier. 

AI-mastering is niets nieuws, met LANDR dat in 2014 is gelanceerd en nog steeds sterk is. Er zijn het afgelopen jaar enorm veel AI-tools opgedoken, waarbij 60% van de muzikanten beweert AI al te gebruiken om muziek te maken.
 

Play Video