Skip to main content
Sarah Ottow
5 April 2024, 17:00

Reinier Zonneveld speelt b2b met AI-versie van zichzelf op R² festival

Het AI-model is getraind op meer dan 2000 uur originele muziek van de Nederlandse artiest en opnames van meer dan 1000 liveshows

49. Reinier Zonneveld Cr. Cooper Seykens.jpg
Credit: Cooper Seykens

Reinier Zonneveld speelt b2b met een AI-versie van zichzelf op het R² festival in Nederland.

Het AI-model is getraind op meer dan 2000 uur originele muziek van de Nederlandse artiest en opnames van meer dan 1000 liveshows en reageert dynamisch op de input van Zonneveld, "als in een echte back-to-back tussen twee mensen, die samen met mij live muziek op het podium co-creëren", zegt hij.

De b2b is geboekt voor het hoofdpodium van het gloednieuwe festival, dat op 17 augustus plaatsvindt in park Spaarnwoude en daarnaast zeven andere podia bevat, waaronder een als eerbetoon "aan de illegale rave-beweging" en een audiovisuele ervaring gecreëerd door Speedy J. Zonneveld's Filth on Acid label zal ook een podium cureren.

"Ik geloof dat AI het potentieel heeft om de standaard van creatieve output aanzienlijk te verhogen door de creatie van producties mogelijk te maken die onze menselijke verbeelding te boven gaan. Als het goed wordt gebruikt in de muziek, opent het deuren naar geheel nieuwe mogelijkheden, wat leidt tot creatievere en ambitieuzere resultaten en manieren om muziek te maken en te spelen", voegt Zonneveld toe.

In 2023 werd Zonneveld verkozen tot nr. 27 in DJ Mag's Top 100 DJ's poll. Vorig jaar vestigde hij het nieuwe Guinness World Record voor de langste solo elektronische muziek live set, met een totaal van 11 uur en 11 minuten. 

Lees hier meer over R² festival en schrijf je hier in voor tickets.