Skip to main content
Sarah Ottow
19 February 2024, 12:00

Red Bull Unforeseen opent tijdelijke club met 8 hosts en 8 stages

Een avond die precies brengt wat je niet verwacht

Red Bull

Op 1 maart transformeren kunstinstelling Brutus en Bitter in Rotterdam eenmalig tot de ultieme ontmoetingsplek voor het onverwachte: Red Bull Unforeseen. Op de befaamde Keileweg komt het Rotterdamse nachtleven samen om precies dat te brengen wat je nietverwacht. Tickets zijn nu te koop.

Spontaniteit is dood
F*** VOORSPELAARHEID, CANCEL JE ROUTINES EN R.I.P. SPONTANITEIT; afgelopen week sierden deze mysterieuze quotes de Rotterdamse straten en ook op diverse social media platformen kwamen ze voorbij. In een tijd waarin feestcultuur en sociale interacties steeds meer gestuurd lijken te worden door algoritmes, en waar dagelijkse routines onze levens bepalen, nodigt deze avond je uit om de spontaniteit terug te brengen - een fysieke plek waar je mag verdwalen en waar het onverwachte de regel is.. Dikke raves in een roze fluffy ruimte, baan je een weg door grote kunstwerken of kruip door gaten in de muur terwijl je uit een kokosnoot sipt.

8 hosts, 8 stages
Het Rotterdamse nachtleven laat tijdens het event van haar meest creatieve kant zien; verschillende Rotterdamse horeca-iconen, party-organisatoren en kunstenaars hosten een eigen area. De Witte Aap, Pretty Girls Like Trap Music, Bound45 cocktailbar-restaurant Supermercado, Atelier van Lieshout en KFC hosten allemaal een eigen bijzondere ruimte op 1 maart in het karakteristieke Brutus. Expand Rotterdam en Mono maken met hun programmering de avond compleet in BITTER als extra locatie. De geheimen van de line-up beloven het Rotterdamse nachtleven tot leven te brengen op een manier die je niet had kunnen voorspellen. 1 tipje van de sluier; Gyatso x Zep x Franky Sticks staan van 23:00 tot 01:00 bij Mono in Bitter – dit wil je niet missen.

Experiment met Kunstmatige Intelligentie in het echt
Red Bull, kunstinstelling Brutus en OPEN AI slaan tijdens het feest de handen ineen voor een eenmalig experiment. Één party area wordt namelijk door kunstmatige intelligentie gecreëerd. Hiervoor is een samenwerking met OPEN AI, het bedrijf achter onder andere Chat GPT opgezet. Zij hebben een nieuwe techniek ontwikkeld waarmee ‘tekstuele input’ omgezet kunnen worden in ‘visuele party concepten’, uit deze visuele concepten zal er een area in real life (IRL) bij Brutus gerealiseerd worden.

Red Bull Unforeseen opent eenmalig haar deuren op 1 maart in Brutus, Rotterdam. Tickets zijn nu te koop via redbull.nl/unforeseen.