Skip to main content
Marissa Cetin
27 September 2023, 09:00

LEGO Pioneer DJM 900 Nexus ontworpen met speelbare functies

"Met deze bad boy en twee van de CDJ's is een volledig deck compleet", zei de Hongaarse ontwerper Tomasso over zijn LEGO DJ-kitconcept

lego-ideas-pioneer-djm-900-nexus-mixer-tomasso-builds-photo.jpeg
Credit: Tomasso Builds

De ontwerper van de LEGO Pioneer CDJ 2000s heeft plannen ontwikkeld voor een DJM 900 Nexus mixer gemaakt van LEGO stenen.

De Hongaarse ontwerper Tamás Borján, die zijn werk met LEGO-thema presenteert als Tomasso Builds, heeft de mixer gemaakt om de decks aan te vullen als onderdeel van zijn LEGO Ideas-campagne, in de hoop dat zijn plannen tot leven komen. "Met deze bad boy en twee van de CDJ's is een full deck compleet", schreef hij op Instagram

De LEGO DJM 900 Nexus mixer is voorzien van verschuifbare volumefaders en een hoofdknop, een effectenkeuzeknop met vier effecten, crossfader en een LED-paneel. "Met dit plan volgde ik dezelfde principes als bij de CDJ", schreef Tomasso. "Ik probeerde zo dicht mogelijk bij het ontwerp te zijn en zoveel mogelijk speelbare functies toe te voegen als ik kon... Alle functies zijn mechanisch, er zijn geen elektrische onderdelen gebruikt.

De LEGO CDJ 2000s werd voor het eerst voorgesteld in juni en maakt gebruik van 2628 onderdelen met speelbare functies, waaronder een werkende USB-stick en -poort, cd-station, jogwiel en tempofader, met vervangbare LED-panelen.  

Hoewel Borján zegt dat "dit slechts een 3D-plan is, en ik weet niet zeker of ik het met echte stenen ga bouwen", hoopt hij dat, met voldoende ondersteuning, de volledige set snel werkelijkheid kan worden.

Met het Ideas-platform van LEGO kunnen makers hun concepten delen om mogelijk commerciële kits te worden. Ideeën met meer dan 10.000 supporters worden overwogen en de oorspronkelijke ontwerper zou 1% van de royalty's op het product krijgen. Tomasso's Pioneer-concept heeft momenteel bijna 5.500 supporters. 

Kom meer te weten over de LEGO mixer en CDJ's en steun het project via Tomasso's LEGO Ideas pagina, en bekijk het concept in actie via de onderstaande clip.

Play Video