Skip to main content
Declan McGlynn
25 January 2024, 09:00

AlphaTheta, het zustermerk van Pioneer DJ, kondigt een nieuwe alles-in-één unit aan, OMNIS-DUO

AlphaTheta heeft ook een nieuwe draadloze luidspreker aangekondigd, de WAVE-EIGHT

OMNIS-DUO_CGI_angle_3300×2137

AlphaTheta, het nieuwe zustermerk van Pioneer DJ, heeft een nieuwe standalone, alles-in-één DJ-unit aangekondigd, de OMNIS-DUO, en een nieuwe bluetooth-luidspreker, de WAVE-EIGHT. Het zijn de eerste producten onder de merknaam AlphaTheta, die eerder deze week (23 januari) werd aangekondigd.

Als all-in-one stelt de tweekanaals OMNIS-DUO DJ's in staat om op te treden zonder laptop, met behulp van een USB-stick of SD-kaart. De DUO beschikt ook over een centraal kleurentouchscreen, twee jogwheels, acht performance pads per kanaal, driebands EQ per kanaal, crossfader, Beat FX- en Colour FX-regelaars en Bluetooth-functionaliteit om rechtstreeks verbinding te maken met uw smartphone.

Qua aansluiting beschikt het over XLR- en RCA-masteruitgangen, RCA-boothconnectoren, twee hoofdtelefoonuitgangen, twee microfooningangen en een lijningang om een externe bron aan te sluiten. De draagbaarheid van de OMNIS-DUO wordt verbeterd door de batterijduur van vijf uur, voor DJ'en op locatie, en bevat een eco-modus om energie te besparen voor langere sets. AlphaTheta stelt dat het drie uur duurt om het apparaat volledig op te laden via USB-C. Je kunt de DUO ook aansluiten op een laptop om hem te gebruiken om rekordboxDJ te bedienen, met ondersteuning voor Serato Lite bevestigde ook dat het in de nabije toekomst komt.

Omnis Duo Rear

Dankzij de wifi-compatibiliteit kun je rekordbox iOS ook verbinden met de OMNIS-DUO om Link Export te gebruiken en muziek uit de cloud af te spelen via rekordbox CloudDirectPlay. Er is nog geen woord over ondersteunde streamingdiensten in de hardware.

De WAVE-EIGHT Bluetooth-luidspreker is voorzien van de nieuwe SonicLink-technologie voor een draadloze verbinding met ultralage latentie. Met een batterijduur van acht uur en een IXP4-waterdichtheid is de luidspreker ontworpen voor gebruik buitenshuis en stelt hij gebruikers in staat om meerdere WAVE-EIGHT-luidsprekers draadloos te combineren voor grotere ruimtes.

De OMNIS-DUO kost € 1.599 en de WAVE-EIGHT € 999. U kunt meer informatie vinden op de website van AlphaTheta

Lees hier hoe een LEGO Pioneer DJ CDJ 2000 Nexus wordt gebouwd met speelbare functies.