Skip to main content
Declan McGlynn
16 May 2024, 10:00

rekordbox 7 uitgebracht door AlphaTheta

De nieuwste versie van rekordbox is volledig opnieuw opgebouwd vanaf de basis

RB7 KV

AlphaTheta – het moederbedrijf van Pioneer DJ – heeft rekordbox 7 uitgebracht, de nieuwste versie van de muziekorganisatietool en prestatiesoftware.

rekordbox 7 omvat een volledige herbouw vanaf de basis, ondersteunt nu Silicon-chips op Apple-computers en biedt, volgens AlphaTheta, sterk verbeterde prestaties met een “reductie van 56% in CPU-verwerkingsbelasting en een reductie van 38% in energieverbruik tijdens het opstarten ”. Er zijn ook verbeterde algoritmen voor het weergeven van golfvormen en de lees-/schrijfsnelheden van databases.

Niet alle verbeteringen liggen onder de motorkap. Een nieuwe, geliktere en eenvoudigere GUI vervangt versie zes, waarbij de boomstructuur is vereenvoudigd tot pictogrammen in plaats van tekst, zodat je snel kunt schakelen tussen verzamelingen, afspeellijsten enz. De browser is ook geoptimaliseerd voor streamingdiensten, iets waar AlphaTheta duidelijk veel tijd in heeft geïnvesteerd voor versie zeven. Er zijn nu verbeterde tools voor het ontdekken van muziek, waarbij Beatport Streaming de nieuwste releases en aanbevolen muziek weergeeft, vergelijkbaar met de gebruikersinterface van de Beatport-website. Je kunt nu ook op de naam van een artiest klikken om meer muziek van die artiest te zien, wederom vergelijkbaar met hoe je door de Beatport-winkel zou bladeren.

Rekordbox GUI 2Deck Horizontal

Streaming Radar is een nieuwe functie die zich ook richt op streaming door je muziek te analyseren op kenmerken zoals sfeer en genre, en nummers aan te bevelen die vergelijkbaar zijn buiten je eigen verzameling op streamingplatforms zoals SoundCloud, TIDAL DJ en Beatport Streaming. rekordbox zal dan soortgelijke nummers aanbevelen als u op de genoemde dienst geabonneerd bent. Er is nu ook een weergave voor twee spelers in de exportmodus, zodat je compatibele mixen kunt uitproberen zonder naar de prestatiemodus te gaan.

Een andere nieuwe functie is Intelligent Cue Creation. rekordbox kan cue-punten op consistente intervallen instellen, bijvoorbeeld vier maten, acht maten of zestien maten, of je kunt de software je verzameling laten analyseren op cue-punten die je al hebt ingesteld. Rekordbox ‘leert’ vervolgens uw cue-puntstijl en past die stijl automatisch toe op nieuw geanalyseerde muziek. Met behulp van General Cue Tendency kan het ook de rekordbox-servers controleren op ‘crowd-sourced’ cue-informatie voor dat specifieke nummer.

Andere streamingfuncties zijn onder meer Collaborative Playlists, waarmee meerdere mensen een afspeellijst kunnen bewerken en toevoegen, ervan uitgaande dat ze op dezelfde streamingdienst zijn geabonneerd. Het kan ook via rekordbox Cloud werken.

Veel van deze functies zitten achter de rekordbox-abonnementen Creative en Pro, die respectievelijk € 15,- per maand en € 30,- per maand kosten. Meer informatie over de nieuwe update vindt u hier.

AlphaTheta heeft onlangs twee nieuwe producten aangekondigd, waaronder het OMNIS-DUO standalone DJ-apparaat.

Play Video