Skip to main content
DJ Mag
20 July 2023, 08:28

De maker van de LEGO Pioneer CDJ 2000 presenteert interactieve functies in recente video:

Het ontwerp, gemaakt met 2628 delen, is nu compleet met beweegbare onderdelen

Lego Nexus

Een LEGO versie van de Pioneer CDJ 2000 Nexus, waarvan het ontwerp afgelopen maand ingezonden was naar het Idea platform van LEGO, is nu gebouwd. Kijk de video waarin de ontwerper Tamás Borján de interactieve functies van het design demonstreert.

Het ontwerp, dat 2628 delen bevat, incorporeert meerdere beweegbare functies, waaronder een tempo fader, een USB stick die in en uit het design kan en twee vervangbare LED panelen. Als de inzending van het ontwerp 10.000 supporters krijgt, kan het tot een officiële LEGO set worden gemaakt.

Net als op een echte CDJ kan de waveform aangepast worden met een jogwheel op het LED paneel. Bouwers kunnen daarnaast ook CDs in het ontwerp stoppen en eruit halen. Met een knop op het tweede LED scherm kan je door tracks bladeren.

De Hongaarse designer heeft vorige maand officieel het ontwerp voorgesteld aan het Ideas platform. Op de website kunnen gebruikers ideeën insturen voor potentiële LEGO sets, waarvan de ontwerper dan 1% van de royalties krijgt.

“Dit klassieke, new-age stuk speelt een significante rol in het nachtleven,” leest de officiële blurb van de website. “DJ’s draaien de beste muziek hierop en mixen alles samen met grootse precisie.”

Op het moment van schrijven heeft de inzending 3.555 supporters. Steun dit ontwerp hier.

Afgelopen jaar heeft maker Eliot O’Brien een idee ingestuurd om Daft Punk’s iconische glimmende helmen tot LEGO collectibles te maken. In 2021 heeft uitvinder en muzikant Look Mum No Computer ook een compleet werkende set van DJ draaitafels gemaakt van LEGO, die zelfs twee LEGO slipmatten hadden.

AlphaTheta Corporation, het bedrijf dat Pioneer DJ en Rekordbox overziet, heeft hun overname van Serato Audio Research Limited aangekondigd vorige week. Serato’s populaire DJ software was voor het eerst bruikbaar met Pioneer DJ hardware in 2012 toen de DDJ-SX controller uitkwam.

Kijk de video over de LEGO Pioneer CDJ 2000 Nexus hieronder.

Play Video