Skip to main content
Marissa Cetin
28 December 2023, 19:00

Kijk hoe LEGO Pioneer CDJ 2000 Nexus wordt gebouwd met speelbare functies

De Hongaarse ontwerper Tomasso Builds vertelt hoe hij het LEGO CDJ-ontwerp in elkaar heeft gezet met behulp van 2.628 stenen

lego-pioneer-2000-cdj-nexus-assembly-video-tomasso-builds.jpeg

De ontwerper van de LEGO Pioneer CDJ 2000 Nexus heeft in een nieuwe video onthuld hoe het samenkomt. 

De Hongaarse ontwerper Tamás Borján, die zijn LEGO-projecten deelt als Tomasso Builds, heeft een nieuwe video gedeeld waarin hij het speelbare 2.628-delige CDJ-ontwerp bouwt. "Ik heb geprobeerd het te laten staan tussen grotere elementen om het in elkaar zetten leuker te maken", schreef hij in het bijschrift. "Op deze manier, ondanks het feit dat de algehele vorm vrij kubusvormig is, is het bouwproces veel vreugdevoller."

Borján onthulde het ontwerp voor de LEGO CDJ 2000 Nexus voor het eerst in juli, met werkende functies zoals een USB-stick en -poort, cd-drive, jogwiel, tempofader en vervangbare LED-panelen. Vervolgens kwamen er plannen voor een LEGO DJM 900 Nexus-mixer, met volumefaders en hoofdknop, effectenkeuzeknop met vier effecten, crossfader en een LED-paneel, die afgelopen september werden gedeeld. 

Borján heeft het project ingediend bij het LEGO Ideas-platform, dat makers met 10.000 supporters de kans geeft om hun productideeën te laten beoordelen voor mogelijk commercieel gebruik. Als een idee wordt geselecteerd, krijgt de oorspronkelijke ontwerper 1% van de productroyalty's. De ideeënpagina van Tomasso Builds is onlangs de grens van 7.000 supporters gepasseerd, waardoor hij minder dan 3.000 supporters verwijderd is van officiële overweging. 

Kijk hoe de Tomasso Builds de LEGO Pioneer CDJ 2000 Nexus in elkaar zetten en kom meer te weten over zijn project via LEGO Ideas.