Skip to main content
Sarah Ottow
18 September 2023, 4 PM

DJ.Studio brengt een frisse wind in het aanbod van apps voor dj's

Door het gebruik van geavanceerde AI-technologie kunnen mixes in een fractie van de tijd worden gecreëerd

DJ.Studio

DJ.Studio brengt een frisse wind in het aanbod van apps voor dj's. Een platform dat de manier waarop dj's mixen maken volledig heeft vernieuwd, door het combineren van vooruitstrevende technologie, waaronder AI, hebben geleid tot DJ.Studio. 

Het revolutionaire platform heeft al bij de lancering van de bètaversie laten zien dat het DJ'en toegankelijk maakt voor aspirant-dj's en ook nuttig is voor professionals in de industrie. Door het gebruik van geavanceerde AI-technologie kunnen mixes in een fractie van de tijd worden gecreëerd. De app geeft gebruikers de mogelijkheid om hun bestaande bibliotheek te synchroniseren met de app, die dan met één druk op de knop kan worden omgezet in de perfecte mix. De mix kan vervolgens worden opgeslagen, gedeeld op Mixcloud of YouTube, of geïmporteerd in Ableton voor eventuele mastering en verdere bewerking.

Doordat DJ.Studio het proces van het matchen van tracks wegneemt, ontstaat er meer tijd om daadwerkelijk te besteden aan het mixen, zoals het creëren van transities en effecten, wat ook met de app kan worden gedaan.

"Ik heb al meer dan 25 jaar een passie voor elektronische muziek en maak al 15 jaar DJ-mixes. In die periode gebruikte ik een oude legacy-applicatie die helaas alleen draaide op Windows en 10 jaar geleden is stopgezet. Dus was het tijd om zelf iets te bouwen met mijn team,” aldus Siebrand Dijkstra de app ontwikkelaar.

DJ.Studio stelt gebruikers in staat om nummers rechtstreeks vanuit hun muziekbibliotheek te importeren, of dit nu rekordbox, Serato, Virtual DJ, Traktor Pro, Engine DJ, Mixed In Key of iTunes is; deze worden allemaal ondersteund in de app. Hoewel dit perfect is voor degenen die al een enorme muziekcatalogus hebben, heeft DJ.Studio ook gedacht aan een oplossing voor degenen die dat niet hebben, dankzij een innovatieve YouTube-integratie. Of je nu een aspirant-dj bent die net begint, of iemand die de app wil gebruiken om mixes te maken voor evenementen, of gewoon om naar te luisteren terwijl je werkt, met deze functie kan iedereen online een doorlopende mix maken met hun favoriete nummers.

DJ.Studio is beschikbaar met een eenmalige licentie of een maandelijks abonnement vanaf €9 per maand. Meer informatie en tips zijn te vinden op DJ.studio.