Skip to main content
Declan McGlynn
5 November 2023, 09:00

Beatport lanceert Studio, een nieuw plug-in en sample-abonnementsplatform voor producers

Met het nieuwe platform kunnen gebruikers tot 10 plug-ins per maand huren

Beatport Studio

Beatport lanceert een nieuw platform voor producers genaamd Beatport Studio. Het platform heeft tot doel de bestaande Loopcloud- en Plugin Boutique-platforms te combineren tot één nieuw abonnementsmodel, waardoor gebruikers toegang krijgen tot miljoenen voorbeelden en duizenden potentiële plug-ins, via één enkele app en prijspunt. 

Abonnees kunnen kiezen uit een reeks plug-in-opties van ontwikkelaars zoals Baby Audio, Klevgrand, Applied Acoustic Systems en Excite Audio, en gebruikers kunnen maximaal 10 plug-ins per maand kiezen om zich op te abonneren. Als ze merken dat ze bepaalde plug-ins niet gebruiken, kunnen ze deze deselecteren met behulp van de Beatport Access-app en een nieuwe plug-in selecteren om de volgende maand te proberen. Als je besluit om een bepaalde plug-in 'uit te schakelen', kun je nog steeds je oude projecten openen en zal de plug-in nog steeds werken met de instellingen van je laatste opslagstatus, maar de gebruikersinterface van de plug-in zal worden bevroren. Een zeer nuttige toevoeging. 

Beatport Studio vouwt ook Loopcloud in en daarmee honderdduizenden geluiden en samples waaruit gebruikers kunnen kiezen. Het browsen vindt nu plaats in je DAW in plaats van in een aparte app (eindelijk!) en loops worden automatisch gesynchroniseerd met het tempo van je software. Cubase LE en Bitwig Studio 8-Track zijn ook inbegrepen als onderdeel van de abonnementsprijs.

Robb McDaniels, CEO van Beatport, zei: "Beatport Studio markeert een belangrijke mijlpaal in onze toewijding om muziekproducenten wereldwijd te empoweren. We hebben de collectieve creatieve kracht van Beatport's Producer Group benut om een geïntegreerde productiemarktplaats te leveren die onze toewijding aan innovatie en flexibiliteit weerspiegelt om ervoor te zorgen dat onze gebruikers voorop lopen bij het vormgeven van het sonische landschap."

Beatport Studio kost £ 11.99 voor 10 plug-ins en tot 100 geluiden per maand. Plug-ins kunnen elke 30 dagen worden gewijzigd. Lees hier meer over Beatport Studio.

Beatport Streaming werd in juni van dit jaar ook gelanceerd op de CDJ-3000.