Skip to main content
DJ Mag
1 August 2023, 12:38

Waarschuwing afgegeven voor reizen naar Ibiza omdat Balearen "code rood" hebben ingesteld voor bosbranden

De temperaturen zijn in sommige gebieden opgelopen tot boven de 40°C

Ibiza fire

De uitgaanshotspots van Ibiza en de Balearen zijn op "rood alarm" geplaatst voor bosbranden na weken van bizar hoge temperaturen.

Terwijl een hittegolf over Europa blijft razen, hebben sommige delen van Spanje pieken boven de 40°C gemeten.  Het meteorologisch agentschap AEMET heeft voor de zuidelijke en oostelijke punt, in de buurt van de populaire badplaatsen Magaluf, Palmanova en Santa Ponsa van Mallorca een "extreem" risico op bosbranden afgegeven.

Andere eilanden; Ibiza en Menorca, zijn op "hoog" risico alert nadat weken van zinderend weer de bosgebieden van het eiland volgens lokale brandweerlieden, in een "lucifersdoos" veranderden. In gesprek met het Majorca Daily Bulletin voegden ze eraan toe dat ze goed uitgerust zijn om eventuele branden die uitbreken aan te pakken.

Eerder dit jaar waarschuwde het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken voor het verhoogde risico op bosbranden als gevolg van de "uitzonderlijk hoge temperaturen" in Spanje, en drong er bij vakantiegangers op aan om voor vertrek contact op te nemen met hun reisaanbieder en "te allen tijde" het advies van de lokale autoriteiten op te volgen.

De waarschuwingen komen te midden van aanhoudende bosbranden in heel Europa in de afgelopen weken, waarbij toeristen "een levende nachtmerrie" beschrijven nadat bosbranden eerder deze maand een noodevacuatie van 19.000 mensen van het Griekse eiland Rhodos veroorzaakten.