Skip to main content
Martin Guttridge-Hewitt
29 June 2024, 11:32

Politie van Ibiza onderzoekt Diplo na illegaal feest op uitkijkpunt Cala d'Hort

Het evenement zonder vergunning werd gehouden op een ecologisch kwetsbare locatie die onder strikte milieuwetten valt

Illegaal feest Ibiza
via diairo de ibiza

De politie doet onderzoek naar Diplo na een illegaal feest bij het uitkijkpunt Cala d'Hort op Ibiza, meldt Diario de Ibiza.

Eerder deze week begonnen de autoriteiten op het eiland naar verluidt onderzoek te doen naar een schijnbare ‘rave’ die plaatsvond op maandag 24 juni. Amerikaanse DJ en producer Diplo zou de hele middag verschillende posts op zijn sociale mediakanalen hebben geplaatst, waarin hij het evenement promootte en beelden liet zien van tientallen mensen, dansend op zijn spontane set.

De gemeenteraad van Saint Josep en de wetshandhaving beoordelen nu of er daarbij wetten zijn overtreden, en de lokale overheid heeft een persbericht uitgegeven waarin de partij ‘sterk wordt veroordeeld’. De locatie, die uitkijkt op het kleine rotsachtige eiland es Vedrà, is al een favoriet decor van influencers en worstelt met bezoekersaantallen.

"De plek waar dit evenement werd gehouden is een beschermd gebied van de Europese Unie via het Natura 2000-netwerk, naast Natural Area of Special Interest en andere manieren van milieubescherming", aldus de Raad. "Het is een kwetsbaar gebied waarin dit soort illegale activiteiten het risico op brand, geluidsoverlast, verspilling etc. vergroten en uiteraard de integriteit van de aanwezigen in gevaar brengen."

De afgelopen jaren heeft Ibiza stappen ondernomen om het overtoerisme te begrenzen en bezoekers die zich slecht gedragen aan te pakken. Dronken toeristen die zich bezighouden met asociaal gedrag kunnen nu naar huis worden gestuurd en op de zwarte lijst worden geplaatst voor toekomstige bezoeken aan het eiland.

De verkoop van alcohol in supermarkten is in bepaalde gebieden ook beperkt tot tussen 08.00 en 21.30 uur, waarbij iedereen die betrapt wordt op drinken buiten de aangewezen gebieden mogelijk een boete van maximaal € 1.500 kan krijgen. Ook kan er een boete van € 10.000 worden opgelegd aan iedereen die op het eiland aankomt zonder bewijs van accommodatie.

Vorige maand protesteerden ongeveer 1.000 inwoners van Ibiza tegen de gevolgen van het overtoerisme op het eiland, in navolging van demonstraties op andere Balearen en Canarische eilanden. Er werd geëist voor een nieuwe regeling, waarbij meer controle wordt uitgeoefend op de ontwikkeling en de verkoop van onroerend goed aan buitenlandse kopers en investeerders.

Beelden social media