Skip to main content
Jack Ramage
14 May 2024, 09:00

De nieuwe stripserie We Love Ibiza documenteert de geschiedenis van het magische eiland

Het eerste deel beslaat de geschiedenis van het eiland tot 1986 en zal naar verwachting in oktober verschijnen

Ibiza comic boek

Er is een nieuw stripboek aangekondigd die de geschiedenis van Ibiza documenteert.

We Love Ibiza, een driedelig stripboek, zal de evolutie van het Witte Eiland gedurende de afgelopen zeventig jaar visueel weergeven. Het eerste deel, getiteld The Golden Older Years, zal de periode tot 1986 bestrijken en zal naar verwachting in oktober in de schappen liggen.

Het stripboek zal een reeks vaste gasten van Ibiza bevatten, waaronder Carl Cox, Sven Vath, Terry Farley, DJ Pippi, Gee Moore, Jamie Jones en meer. Het zal ook enkele van de beroemdste clubs van het eiland bevatten, zoals Space, Amnesia en andere.

In de websitebeschrijving wordt ook vermeld dat de stripboeken ‘de soul seekers en experimentalists zullen laten zien die een droom volgden en van Ibiza hun thuis maakten’, terwijl wordt toegevoegd dat Ibiza ‘niet alleen over DJ's en nachtclubs gaat, er zit zoveel meer in dit gekke kleine ding. plaats."

Het tweede deel van de striptrilogie zal zich verdiepen in de jaren tussen 1987 en 2004, terwijl het derde deel zich zal afspelen van 2005 tot heden. Elk van de drie stripboeken zal ongeveer 150 pagina's tellen.

De boeken worden geproduceerd door Make Me A Comic, een Brits bedrijf opgericht door Laura Gold. Het team bestaat uit professionele striptekenaars en schrijvers die de afgelopen anderhalf jaar aan We Love Ibiza hebben gewerkt.

“Tegen de tijd dat dit project voltooid is, zullen we meer dan 400 mensen hebben geïnterviewd, duizenden uren online onderzoek hebben gedaan en bijna 50 boeken hebben gelezen”, voegt de beschrijving eraan toe.

In ander Ibiza-nieuws kondigde het eiland vorige week een verbod aan op de verkoop van alcohol na 21.30 uur in de winkels van San Antonio om het ‘overmatige toerisme’ te beteugelen. De nieuwe regels houden in dat vakantiegangers die betrapt worden op drinken buiten de toegestane gebieden boetes tot € 1.500 kunnen krijgen, volgens de regelgeving van de Balearen-regering.

Amnesia, dat in het komende stripboek zal verschijnen, kondigde vorige week ook het volledige programma voor 2024 aan, met onder meer Sammy Virji, Oppidan, Arielle Free, DJ EZ en meer.

Bezoek hier voor meer informatie over de stripboeken van We Love Ibiza en voor een voorproefje van het project.