Skip to main content
Christian Eede
24 November 2023, 2 PM

Uber wordt gelanceerd op Ibiza

Vanaf 29 november zullen er in eerste instantie 14 auto's beschikbaar zijn op het eiland

Ibiza Uber

Taxidienst Uber wordt gelanceerd op Ibiza.

Diario de Ibiza meldt dat, na maanden van plagen met de komst van het ride-hailing-bedrijf op het Witte Eiland, nu is bevestigd dat de lancering op woensdag 29 november zal plaatsvinden. In eerste instantie zullen er slechts 14 auto's beschikbaar zijn voor gebruik op het eiland, maar dit aantal zal naar verwachting de komende maanden geleidelijk stijgen naarmate meer chauffeurs de technologie gebruiken en de vereiste VTC-licenties krijgen van de lokale autoriteiten.

De directeur-generaal van Uber in Spanje en Portugal, Fernández Aramburu, zei: "Net als in andere steden in de rest van Spanje, stellen we de beschikbaarheid van onze service open voor de taxisector, voor elke andere vloot van een bedrijf met VTC [licenties] of voor zelfstandigen die een [VTC] licentie hebben." Net als bij zijn service elders, zal Uber geen specifieke chauffeurs inhuren, maar in plaats daarvan toestaan dat zijn technologie op freelancebasis wordt gebruikt door chauffeurs met het nodige papierwerk.

In eerste instantie zal Uber twee soorten diensten aanbieden op Ibiza: Uber Comfort en Uber Van, met een capaciteit van respectievelijk vier en zes passagiers. Chauffeurs met een rijbewijs moeten dezelfde prijs in rekening brengen voor een rit die al in hun tariefregime is vastgelegd, hoewel Uber een commissie van 12% in rekening brengt voor het gebruik van zijn technologie.

Drivers who use the platform are offered an incentive of €150 for their first 25 trips, while a driver who recruits another colleague to register with Uber can be rewarded with another bonus of €300 euros for doing so.

De komst van Uber naar Ibiza volgt op het platform dat in juni van dit jaar ook op Mallorca werd gelanceerd. Het eiland had aanvankelijk een vloot van 50 auto's, die sindsdien gestaag is gegroeid.