Skip to main content
djmag.com
7 August 2023, 8 PM

Reinier Zonneveld vestigt nieuw Guinness World Record voor langste elektronische muziek live set

De recordbrekende soloset duurde 11 uur en 11 minuten

Reinier Zonneveld

Reinier Zonneveld heeft het nieuwe Guinness World Record gevestigd voor de langste solo elektronische muziek live set.

De Nederlandse techno-dj betrad de mainstage op het inaugurele Karren Maar festival in Arnhem, Nederland op 5 augustus, waar hij 11 uur en 11 minuten onafgebroken speelde om het record (dat eerder op 11 uur stond) te breken. Zonneveld begon om 12.49 uur te spelen en finishte precies om middernacht die avond, met een vertegenwoordiger van het Guinness World Records bij de hand om de prestatie te certificeren.

Een aantal officiële parameters stonden voor de poging, waaronder dat de set continu en door een individu moet worden uitgevoerd; alle tracks moeten door de challenger worden gemaakt; hardware-instrumenten (synthesizers, drummachines, samplers...) moeten in de set worden gebruikt; en dat nieuwe geluiden en effecten overal in de basistrack moeten worden gemixed - alleen basistracks spelen en alleen mixen is niet toegestaan.

Over de prestatie zei Zonneveld: "Karren Maar festival was een buitengewone reis van geluid en verbinding. Door 11 uur en 11 minuten te spelen, kon ik diep in de essentie van mijn muziek duiken en onbekende gebieden van emotie en energie verkennen. Het was een vernederende ervaring om getuige te zijn van de steun en energie van de menigte, waardoor een unieke sfeer ontstond. Ik ben dankbaar voor de kans om deze onvergetelijke ervaring met alle aanwezigen te hebben gedeeld, terwijl we de grenzen hebben verlegd van wat mogelijk is in de wereld van elektronische muziek."