Skip to main content
Sarah Ottow
22 September 2023, 14:17

De tentoonstelling van Reinier Zonneveld x Our House in Amsterdam krijgt verlenging

De take-over krijgt een verlenging tot en met 25 september

Reinier Zonneveld Our House
Credit: Shotbyparra

Het Our House Museum kondigt met trots aan dat de internationaal geprezen DJ, producer en huidige recordhouder van het Guinness World Record voor de langste elektronische muziek live set, Reinier Zonneveld het museum overneemt voor een speciale tentoonstelling. Het museum wordt omgetoverd tot een meeslepende ervaring die de indrukwekkende reis van Reinier Zonneveld door de elektronische muziekscene viert.

De unieke sound van Reinier Zonneveld heeft wereldwijd het publiek veroverd en hem tot een iconische figuur in de elektronische muziekindustrie gemaakt. De tentoonstelling in Our House biedt fans en muziekliefhebbers een ongeëvenaarde kans om in het creatieve universum van Reinier Zonneveld te duiken. Bezoekers kunnen zijn evolutie volgen van het draaien op illegale raves in Nederland tot het uitverkopen van de meest prestigieuze locaties ter wereld, waaronder de iconische Ziggo Dome in Amsterdam.

De speciale expositie toont een verzameling van aandenken uit zijn carrière en archiefmateriaal, waaronder een aantal van Reinier Zonnevelds kenmerkende studio-apparatuur die een cruciale rol hebben gespeeld bij het vormen van zijn unieke sound. Bezoekers krijgen de kans om zijn creatieve proces te verkennen, inzicht te krijgen in zijn productietechnieken en met eigen ogen te zien hoe zijn livesets en bijzondere producties tot leven komen.

Een belangrijk hoogtepunt van de tentoonstelling is een speciale expositie van Reinier Zonneveld’s platenlabel, Filth On Acid. Filth On Acid is een platform voor opkomende en gevestigde artiesten om hun innovatieve visies te uiten. Dit deel van de tentoonstelling biedt een kijkje in de geschiedenis van het label en zijn indrukwekkende portfolio van releases.

“Ik vind het geweldig om samen te werken met het Our House Museum en mijn reis door de wereld van elektronische muziek te delen met mijn fans en mede muziekliefhebbers,” zegt Reinier Zonneveld. “Deze tentoonstelling is een weerspiegeling van mijn passie voor het verleggen van grenzen en het omarmen van het onconventionele, terwijl ik ook onbekende feiten over mijn leven en carrière deel.” Zegt Reinier.

Bekijk hier de video van ons bezoek bij Reinier Zonneveld in zijn studio in Amsterdam, terwijl hij ons vertelt over zijn creatieve benadering van het produceren van elektronische muziek.
In deze aflevering creëert Reinier Zonneveld een acid techno track vanuit het niets, met behulp van de klassieke Roland TB-303, die ons door zijn opnameproces, go-to plug-ins en hardwarevoorkeuren praat.

Play Video