Skip to main content
Sarah Ottow
13 October 2023, 3 PM

Reinier Zonneveld brengt nieuw album uit, 'Heaven Is Mad (For You)'

De release volgt op de recente Guinness World Record-breaking live DJ set van de Nederlandse dj's

Reinier Zonneveld

Reinier Zonneveld heeft via zijn Filth on Acid imprint een nieuw album uitgebracht, 'Heaven Is Mad (For You)'. Je kunt het hieronder bekijken.

De Nederlandse dj en producer omschrijft zijn vierde studioalbum, dat vandaag uitkomt, als zijn "belangrijkste artistieke ontwikkeling tot nu toe". Het project bevat de singles 'Music is the Answer (feat. JG)' en 'Move Your Body To The Beat', beide eerder deze zomer uitgebracht, naast een nieuwe remix van 'Dance With The Devil' van de Belgische producer D-Devils.

Op 'Heaven Is Mad (For You)' zei Zonneveld: "De filosofie achter de tracks van het album is dat ze leuk moeten zijn om thuis te luisteren, maar ook als je onderweg bent of in het publiek op een club of festival ... De nummers zijn een mix van melodieuze muziek en energieke techno, waarbij de thema's, productie en sound design op een heel ander niveau staan dan mijn vorige albums."

Een groot deel van de muziek op de plaat werd op het podium gemaakt tijdens de lange live sets van Zonneveld, die een voortdurende bron van inspiratie voor de artiest zijn geweest. In augustus organiseerde de dj zijn eigen muziekfestival, Karren Maar, in Nederland, waar hij een Guinness World Record vestigde voor de langste live elektronische muziekset - op 11 uur en 11 minuten.

Later deze maand speelt Zonneveld de hele dag b2b-sets met artiesten als Adam Beyer, Nina Kraviz en Kiki Solvej in de Amsterdamse Ziggo Dome. Een museumtentoonstelling gewijd aan het leven en werk van de dj's zal ook worden gehost in Ons Huis in Amsterdam als onderdeel van de ADE van dit jaar.

Ook kun je Reinier Zonneveld hier vanuit het niets een acid techno track zien maken met DJ Mag.

'Heaven Is Mad (For You)' is nu uit via Filth on Acid. Beluister het album hieronder.