Skip to main content
Sarah Ottow
30 June 2024, 12:30

Red Bull Flying Bulls domineerden tijdens Defqon.1 POWER HOUR het luchtruim met historische Dornier Alpha jets

Een uur lang trok het Defqon.1-team alles uit de kast 

Defqon powerhour

Defqon.1, het grootste hardere stijlen festival ter wereld en grootste dance festival van Nederland, kreeg dit jaar een extra spectaculaire toevoeging tijdens POWER HOUR. Tussen 16:00 en 17:00 uur domineerden twee Dornier Alpha jets uit 1980 van de fameuze Red Bull Flying Bulls het luchtruim boven het festivalterrein met een adembenemende luchtshow. Dit markeerde de allereerste keer dat deze historische jets in Nederland te zien waren.

De Dornier Alpha jets, oorspronkelijk ontworpen voor militaire doeleinden, staan bekend om hun wendbaarheid en snelheid. Speciaal voor deze gelegenheid moesten de Flying Bulls een 'Permit to Fly' aanvragen om het Nederlandse luchtruim te betreden. De jets waren vanuit hun thuisbasis in Salzburg naar Nederland gevlogen.

De Red Bull Flying Bulls, een elite team van luchtvaartenthousiastelingen, staan bekend om hun precisie en spectaculaire luchtacrobatiek. Het team heeft een indrukwekkende vloot van historische vliegtuigen, waaronder de Dornier Alpha jets.

Gister kwamen meer dan 70.000 hardere stijlen fans samen voor het iconische POWER HOUR op Defqon.1 Weekend Festival 2024. POWER HOUR staat bekend als 'de grootste georganiseerde chaos van het jaar' en is een van de meest bekende concepten van Defqon.1, waarbij de content elk jaar weer viraal gaat. Een uur lang trok het Defqon.1-team alles uit de kast met vuurwerk, confetti, inflatables en een muzikaal spektakel. Het bekende 'links-rechts moment', waarbij de hele menigte tegelijkertijd van links naar rechts springt, deedt Biddinghuizen trillen op haar grondvesten.

Defqon.1 duurt nog tot zondagavond en verwelkomt 250,000 bezoekers uit meer dan 100 landen in 4 dagen tijd. Het uitverkochte festival is het hele weekend live te volgen op het YouTube kanaal van Q-dance.