Skip to main content
DJ Mag
20 November 2023, 13:00

Peggy Gou is 's werelds nummer 1 house-dj in DJ Mag's Top 100 DJ's 2023

De resultaten van de Top 100 DJ's poll van dit jaar werden op 15 november bekendgemaakt.

Peggy Gou

Peggy Gou is 's werelds nummer 1 house-dj in DJ Mag's Top 100 DJ's 2023.

Peggy Gou uit Zuid-Korea nam voor het eerst de titel mee naar huis en steeg naar nummer 9 in de peiling van dit jaar, maar heeft ook echt de mainstream bereikt. Ze is nooit iemand geweest voor een zwaar releaseschema, maar wanneer Gou klaar is om een nummer te droppen, is het een moment in de elektronische muziekkalender. Dit jaar ging ze echter nog een stapje verder en bracht ze de eerste single uit voor haar aankomende debuutalbum Bang in het midden van het festivalseizoen. Door '(It Goes Like) Nanana' is Gou nu bekend bij een breder publiek.

Om de release van de single te vieren, organiseerde Gou een flashmob in het Londense Soho, waardoor fans slechts twee uur de tijd hadden om naar het centrum van Londen te gaan - ze pakten het plein in een mum van tijd in. "Er is een gevoel dat we allemaal kennen, maar dat moeilijk te beschrijven is, dat gevoel van liefde, warmte en opwinding wanneer je omringd bent door vrienden en geliefden en de energie spreekt voor zich", zei Gou rond de tijd van de release van de single. "Het is moeilijk onder woorden te brengen, maar voor mij is het 'nanana!' Ik wil dat dit nummer dat nanana-gevoel oproept!"

Ze heeft ook een druk tourschema gehad. Afgezien van modeshows en pop-ups in platenwinkels, speelde Gou Sonar, Lollapalooza, Creamfields, Lost Village en maakte ze zelfs tijd vrij voor ronde vier van haar Pleasure Gardens-dagfestival. Ook het leven bleek gezond. Haar Gudu-afdruk begon als een buitenpost voor Gou's eigen producties - 'Starry Night', de eerste release, was meteen een monsterhit - maar Gou heeft er nu een thuis van gemaakt voor Zuid-Koreaanse artiesten zoals Mogwaa, Zuid-Afrikaanse producers zoals Riff en Brain de Palma, die afkomstig is uit Oekraïne.

De prijzen werden bekendgemaakt tijdens een uitzending, georganiseerd door BBC Radio One's Arielle Free van The Standard, Ibiza. De show bevatte een iconisch optreden van David Guetta vanaf een klif op Ibiza, naast sets van vier toonaangevende dj's van unieke locaties die zich uitstrekten over vijf continenten.

De prijsuitreiking en volledige sets zijn nu te bekijken op het YouTube-kanaal van DJ Mag. Chinese kijkers kunnen ook genieten van de show op NetEase Cloud Music, de exclusieve Top 100 DJ's resultaten partner voor de Chinese markt.

Er werden 1,3 miljoen stemmen geteld uit 237 landen in de Top 100 DJ's poll van dit jaar. Je kunt de volledige Top 100 DJ's-lijst hier bekijken.