Skip to main content
Marissa Cetin
5 November 2023, 11:00

Kate Bush heruitgeeft volledige albumcatalogus op vinyl met nieuw artwork

Haar baanbrekende album 'Hounds of Love' uit 1985 krijgt twee nieuwe speciale edities, die in december uitkomen

Kate Bush

Kate Bush brengt haar volledige albumcatalogus opnieuw uit op vinyl met nieuw artwork en ontwerpen. 

Alle albums van Bush krijgen een nieuwe persing met geremasterde audio uit 2018 via haar Fish People-label. Haar baanbrekende album 'Hounds of Love' uit 1985 krijgt twee nieuwe versies, beide uitkomend op 1 december. De eerste is 'The Baskerville Edition', ontworpen door de Glasgowse studio Timorous Beasties, en bevat een knipperend LED-lampje op zonne-energie. 

De tweede versie van 'Hounds of Love' heet de 'Boxes of Lost at Sea' met twee dozen voor elke kant van het album. "Het idee was om een hybride te maken van een album en een kunstwerk dat je aan de muur kon hangen", zei Kate Bush in een persverklaring. De set bevat twee UV-kunstprints en een LED-lampje. Een deel van de omzet wordt gedoneerd aan War Child.

"In een virtuele wereld waar niemand weet wat echt is, zijn er mensen die de muziek in hun handen willen voelen", luidt een citaat van Bush op haar website. "Ik hoop dat je geniet van deze heruitgaven. Er is veel zorg en aandacht aan besteed." 

De heruitgaven van de eerste drie LP's van Kate Bush, 'The Kick Inside', 'Lionheart' en 'Never For Ever', zullen alleen verkrijgbaar zijn in onafhankelijke Amerikaanse platenzaken en via haar Amerikaanse website. 

Bush bracht afgelopen april een lyrisch boek uit met de titel How To Be Invisible . Sommige kopieën bevatten geheime boodschappen in UV-inkt. 

Eerder dit jaar werd Kate Bush geëerd als inductee in de Rock & Roll Hall of Fame en met een nominatie voor de 2023 Ivor Novello Awards voor songwriting. 

In juli bereikte 'Running Up That Hill' een miljard streams op Spotify na een heropleving van de hitlijsten in 2022. Luister hier terug naar een zeldzaam radio-interview met Bush over de opwekking.

Herbeleef Ben Cardew's diepe duik op het iconische vijfde album van Kate Bush, 'Hounds of Love', en de invloed ervan op elektronische muziek als onderdeel van DJ Mag's Solid Gold-serie. 

Lees meer over de heruitgavecollectie op de officiële Kate Bush-website en bekijk de nieuwe heruitgaven van 'Baskerville' en 'Boxes of Lost at Sea'.

kate-bush-hounds-of-love-vinyl-reissue-boxes-of-lost-at-sea-art-edition

kate-bush-hounds-of-love-vinyl-resissue-baskerville-edition