Skip to main content
Jack Ramage
22 April 2024, 19:00

Armin Van Buuren’s 1999 trance hit ‘Communication’ krijgt een vinyl reissue

"Het is een van de nummers die het begin van mijn carrière markeerde, en ik speel het nog steeds graag live"

Armin van Buuren

Armin Van Buuren’s klassieke trancetrack ‘Communication’ krijgt een heruitgave op vinyl, gepland voor release op 31 mei.

'Communication' werd voor het eerst uitgebracht op 19 juli 1999 en bleek een cruciale release voor de Nederlandse DJ en producer, en werd al snel een favoriet bij fans.

De track werd in eerste instantie op 12” vinyl geperst door het Nederlandse label Cyber Records. Het kreeg opmerkelijk succes in het Verenigd Koninkrijk bij de release en diende als de eerste single van Armin van Buuren's debuutstudioalbum '76', uitgebracht in 2003.

Gedurende zijn 25-jarige levensduur heeft het trance-anthem talloze herwerkingen ondergaan, waaronder 'Communication Part 2', dat in 2000 uitkwam, en 'Communication Part 3', dat terugkwam in 2007 en diende als de vierde single van Armins compilatie '10'. Jaren'. Alle drie de versies zullen opgenomen worden in de nieuwe heruitgave.

Van Buuren ging naar sociale media om de heruitgave aan te kondigen en postte: “Wat betekent 'Communicatie' voor jou? Voor mij is het een van de nummers die het begin van mijn carrière markeerde, en ik speel het nog steeds graag live! Nu bestaat het alweer 25 jaar! Kun je het geloven?! Om dit te vieren breng ik alle drie de delen van 'Communication' uit op vinyl."

Het is al een druk jaar geweest voor van Buuren. Vorige maand bracht hij een nieuwe gezamenlijke single uit, 'What Took You So Long', die de debuutsamenwerking tussen de twee artiesten markeerde.

In februari plaagde hij een nieuw nummer dat hij met Hardwell had gemaakt, genaamd 'Follow The Light'. Je kunt zijn set van Ultra Miami van dit jaar hier bekijken. Onlangs stond hij ook op Tomorrowland Winter naast onder meer ANNA en Steve Aoki, zijn set van dat festival kun je hier bekijken.

De heruitgave op vinyl is nu beschikbaar voor pre-order via Armada Music en bevat alle drie de versies van ‘Communication’, geperst op een dubbelzijdig doorschijnend paars 12” vinyl. De uitgave is beperkt tot 1000 exemplaren en kost € 25,99 – Bestel uw exemplaar hier.

Luister hieronder naar 'Communicatie'.

Play Video