Skip to main content
Jack Ramage
10 May 2024, 14:00

Dit jaar keert het eerste vinylfestival ter wereld terug

Haarlem Vinyl Festival keert in september terug

Haarlem Vinyl festival

Haarlem Vinyl Festival, ook wel het ‘eerste meerdaagse vinylfestival ter wereld’ genoemd, keert dit jaar terug.

Het driedaagse evenement, gepland voor 27 tot 29 september in de Nederlandse stad Haarlem, slechts 20 minuten buiten Amsterdam, zal minstens 25.000 bezoekers verwelkomen voor de tweede editie, na het eerste optreden in 2023.

Het evenement, dat wordt gehouden in de locaties PHIL en Patronaat in Haarlem, omvat een meeslepend programma. Bezoekers kunnen een diepgaande duik in elk facet van de vinylcultuur verwachten, over productie, productie, marketing, kunst, design, geschiedenis en nog veel meer.

Het evenement zal ook een gevarieerd aanbod van discussies, workshops en presentaties bieden, gericht op het verkennen van de blijvende aantrekkingskracht van vinyl in het digitale tijdperk.

Daarnaast is het Haarlem Vinyl Festival gastheer van de Making Vinyl conferentie, rondleidingen in Europa’s grootste perserij Record Industry en een grote, vrij toegankelijke openlucht platenbeurs in samenwerking met Record Planet. Daarnaast introduceert het festival dit jaar een nieuwe onafhankelijke labelmarkt op PHIL.

Bevestigde artiesten die op het evenement zullen optreden zijn onder meer Anastasia Kristensen, Altin Gün, Cassy, ​​Colin Benders, Douglas Firs, Shakedown Tim & the Rhythm Revue, Willem en nog veel meer.

Bezoek hun website voor meer informatie over het Haarlem Vinyl Festival en het boeken van tickets.