Skip to main content
Martin Guttridge-Hewitt
7 June 2024, 18:00

Discogs introduceert filters voor de verlanglijst via nieuwe acquisitie

"De gemeenschap verdient de allerbeste oplossingen om aan hun behoeften op het gebied van het verzamelen van gegevens te voldoen"

Discogs

Discogs gaat een reeks nieuwe filters en zoekfunctionaliteiten op verlanglijstjes introduceren na de overname van de digitale retailtechnologie Wantlister.

De verbeteringen zijn momenteel alleen beschikbaar voor een groep 'early adopters', maar zullen binnenkort naar alle accounts worden uitgerold.

Het populairste muziekverkoopplatform ter wereld heeft de update gisteren, woensdag 5 juni, via zijn blog onthuld. Wantlister is een Discogs-specifieke app die vorig jaar werd gelanceerd en is ontworpen om te integreren met bestaande accounts en het veel gemakkelijker te maken om verlanglijsten georganiseerd te houden.

Er zijn aanpasbare filters geïntroduceerd, waardoor gebruikers items in hun verlanglijst kunnen sorteren op prijs, formaat, locatie van de verkoper en staat. Meldingen worden ook vernieuwd, wat betekent dat het nu mogelijk is om realtime, releasespecifieke, dagelijkse of wekelijkse samenvattingen te kiezen. Andere voordelen van de technologie, die is ontwikkeld door het Amerikaanse Stoat Labs, zijn onder meer een "specifieke winkelintegratie afgestemd op de Wantlist". Het idee is om de ontdekkings- en zoekfuncties in wezen te verbeteren en het voor mensen gemakkelijker te maken de gewenste records te vinden en te kopen.

“De Discogs-gemeenschap verdient de allerbeste oplossingen om aan hun behoeften op het gebied van platenverzameling te voldoen, zowel intern ontwikkeld als verkregen uit even gepassioneerde externe bronnen”, aldus Lloyd Starr, Chief Operating Officer van Discogs. “De overname en integratie van Wantlister komt tegemoet aan de onmiddellijke behoeften waar onze gebruikers al jaren naar vragen. Het is slechts het nieuwste voorbeeld van onze investering om het Discogs-platform voor alle gebruikers te moderniseren.”

Vorig jaar bleek uit een onderzoek van The Verge dat hogere vergoedingen voor Discogs, die verkopers nu 9% van de waarde van elke verkoop in rekening brengen, tot een daling van het aantal transacties hadden geleid. Sindsdien heeft het platform geprobeerd het vertrouwen bij zijn publiek weer op te bouwen via een nieuwe Community Advisory Turntable om "op een bruikbare manier te pleiten voor de zorgen van [verkopers]."

Lees hier meer over de overname van Wantlister door Discogs.