Skip to main content
Olivia Stock
5 April 2024, 13:00

IMS Ibiza maakt volledig programma voor 2024 bekend

De jaarlijkse elektronische muziekconferentie vindt later deze maand plaats in de hotels Mondriaan Ibiza & Hyde Ibiza

IMS Ibiza

Ibiza's International Music Summit (IMS) heeft het volledige programma bekendgemaakt voor de editie van 2024, die plaatsvindt in de Mondriaan Ibiza & Hyde Ibiza hotels tussen 26 en 28 april.

Mede georganiseerd door Pete Tong MBE van BBC Radio 1 en Jaguar, zal de top de onderwerpen en problemen deconstrueren die centraal staan in de wereldwijde elektronische muziekgemeenschap, met een programma dat is opgebouwd rond gesprekken, workshops, keynotes, presentaties en andere sessies met verschillende figuren uit de muziekindustrie.

Mochakk, Chloé Caillet, Fatboy Slim, TSHA, DJ Paulette, DJ Pierre, Juan Atkins en Smokin' Jo zullen allemaal deelnemen aan sessies tijdens de top van 2024, die dit jaar plaatsvindt in een nieuw huis in de baai van Cala Llonga op Ibiza.

Elders zullen Defected Records-oprichter Simon Dunmore en nieuwe CEO Wez Saunders in gesprek gaan met Pete Tong, en een zeldzame 90 minuten durende keynote speech van Tomorrowland-oprichter Michiel Beers zal inzicht bieden in de evolutie van het festival.

Amapiano-ster Sarz zal ook worden geïnterviewd door Abatu-oprichter en NTS-resident Charisse C, terwijl AlphaTheta's General Manager Mark Grotefeld, Matt Black van Ninja Tune en Nadine Noor van Pxssy Palace allemaal licht zullen werpen op de huidige uitdagingen waarmee de industrie wordt geconfronteerd.

Nieuw voor 2024, The Brave Space — gepresenteerd door inclusief collectief HE. ZIJ. ZIJ. in samenwerking met Downtown & FUGA - zal zijn eigen samengestelde inhoud presenteren, en er zal een speciale sessie plaatsvinden om het leven en de prestaties van wijlen Chicago-huislegende Frankie Knuckles te vieren.

De IMS van dit jaar zal ook een zeven uur durend slotfeest hebben in Ibiza's Club Chinois, met de hele nacht optredens van Miss Monique, Artche en Pete Tong, plus de winnaar van zijn Future Talent-prijs voor 2024, naast b2b-sets van Sasha & Frankie Wah en Jaguar & DJ Paulette.

"Dit zijn gespannen en gecompliceerde tijden in elektronische muziek - niet een landschap waar deze industrie eerder doorheen heeft moeten navigeren", zegt IMS-medeoprichter Ben Turner. "Nu, in onze 15e editie, is het belangrijkste thema om te proberen te begrijpen hoe we onze gemeenschap opnieuw kunnen opbouwen, ontworpen om constructief, positief en impactvol te zijn.

"Speciale dank aan het team van IMS-adviseurs en experts voor hun inbreng in het programma van dit jaar. We hopen dat de aanwezigen iets inzichtelijks en inspirerends zullen vinden om mee naar huis te nemen, samen met nieuwe connecties, nieuwe muziek en positieve gedachten en acties voor de toekomst."

Lees hier meer op de IMS-site. Tickets zijn hier verkrijgbaar.