Skip to main content
Olivia Stock
24 November 2023, 10:00

Ibiza's legendarische Privilege-club krijgt 8,2 miljoen euro voor renovatie

De miljoeneninvestering zal de water- en zonne-energiesystemen van de superclub verbeteren

Privilege
PRIVILEGE IBIZA via Facebook

Ibiza-superclub Privilege is goedgekeurd voor een grote renovatie door de Commissie voor Toerismeplanning van het eiland, meldt Periódico de Ibiza y Formentera.

De locatie in San Antonio, die sinds 2019 gesloten is, ontvangt 8,2 miljoen euro van de lokale overheid om zonne-energiesystemen te installeren en de watercirculatie te verbeteren. Het maakt deel uit van een financieringsregeling om toeristische attracties op het eiland te verjongen en heeft geruchten aangewakkerd dat de club met een capaciteit van 10.000 mogelijk plannen heeft om te heropenen.

Vier andere lokale toeristische etablissementen zullen ook financiering ontvangen, waaronder San Antonio's Palladium del Hotel Palmyra en Apartamentos Es Cantó in Playa d'en Bossa, die beide in sterrenclassificaties zullen toenemen als gevolg van de renovaties.

In een gesprek met Periódico de Ibiza y Formentera zei de minister van Toeristische Planning, Mariano Juan: "We moedigen particuliere investeringen aan om onze hotelfabriek en andere toeristische etablissementen te moderniseren en duurzamer te maken met stimuleringsbeleid zonder het aantal toeristische plaatsen uit te breiden."

Volgens recente Facebook-berichten is Privilege mogelijk sinds juni vorig jaar aan het renoveren, toen de club een afbeelding van de locatie deelde met het bijschrift: "Het rustige weggetje dat leidt naar het Privilege in aanbouw."

Meer recentelijk werd een groot "COMING SOON"-bericht toegevoegd aan de website van Privilege, wat de geruchten versterkt dat de Ibiza-instelling in 2024 zou kunnen heropenen.

De licentie van Privilege werd in 2018 opgeschort nadat uit een inspectie bleek dat de club illegale structurele wijzigingen had aangebracht om de capaciteit te vergroten. Voor het seizoen 2019, de laatste keer dat de nachtclub open was, bleven meerdere delen van de locatie gesloten nadat ze als onveilig werden beschouwd.

Grupo Empresas Matutes, het moederbedrijf van de Palladium Hotel Group, verwierf vorig jaar het volledige eigendom van de Ibiza-club via Bahía de San Antonio SA. Ondanks de bevestigde renovaties blijft het onduidelijk of Privilege volgend jaar weer open gaat.